Do práce na bicykli zatiaľ šesť tímov

  • Spravodajstvo
  • 19. apríla 2016, 13:54
  • Autor:vd

Podobne ako dva predchádzajúce roky aj tento sa Piešťanci zapojili do celonárodného projektu s názvom Do práce na bicykli. Termín uzávierky prihlášok je 26. apríl. Jazdiť naostro sa začne prvý májový deň, súťaž končí 31. toho istého mesiaca.

„Mesto už je prihlásené, zatiaľ je zaregistrovaných šesť tímov a traja jednotlivci,“ informovala minulý týždeň Eva Bereczová, hovorkyňa Mestského úradu v Piešťanoch. Do práce na bicykli vyrazia tímy Ekomáci, Lentilky, Laskonky, Herbatica, Noční vtáci či Delikátny problém.

„Keďže skoro denne a za všetkých poveternostných podmienok chodím do práce na bicykli, zdal sa mi fajn nápad zapojiť sa do projektu. Pridal sa kolega, tiež bicyklový nadšenec,“ povedala pre Piešťanský týždeň Zuzana Durcová z tímu Herbatica. „Do centra, kde sídli firma, jazdím každý deň zo sídliska Adam Trajan minimálne šesť kilometrov. Kolega podobne. Čo sa týka vedenia družstva, sme dvaja a šéfovanie máme rozložené,“ žartovala Z. Durcová. Pre Piešťancov, ešte váhajúcich s prihlásením či zmenou typu dopravného prostriedku na cestu do zamestnania, má jednoduchú radu: „Je oveľa jednoduchšie zaparkovať bicykel ako auto a budú šetrní k životnému prostrediu. V centre si ale viem predstaviť viac jazdných pruhov pre cyklistov aj lepšie zabezpečenie miest na odkladanie bicyklov.“

Cieľom súťaže je motivovať samosprávy na vytváranie kvalitných a bezpečných podmienok pre využívanie bicykla. „Zamestnávateľov chceme presvedčiť, aby vytvárali podmienky na jeho uskladnenie, priestor na prezlečenie vrátane sociálneho zariadenia a aby prípadnými bonusmi motivovali bicyklujúcich zamestnancov,“ uviedol národný cyklokoordinátor Peter Klučka.

Každý tím, prihlásený do súťaže za Piešťany, musí byť poskladaný iba zo zamestnancov jednej firmy alebo inštitúcie so sídlom alebo pracoviskom v meste. V jednom nemôžu figurovať jednotlivci alebo skupiny s členmi z rôznych organizácií. Tím je dvoj až štvorčlenný, z firiem môže pochádzať ľubovoľný počet partií.

Vyhodnotia sa tri kategórie. V prvej celkový počet kilometrov, potom najlepší tím a jednotlivec a bonus – vyžrebujú súťažiaceho zo všetkých tímov, ktoré absolvovali aspoň dve tretiny ciest do práce a z práce v monitorovanom období na bicykli.

Dočítate sa v Pieštanskom týždni číslo 16, ktoré je v predaji od 19. apríla.


0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 19. mája. Tento deň je Svetovým dňom hepatitídy. Meniny má Gertrúda.
  • 19.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
nedeľa, 19. mája 2024
Meniny má Gertrúda, zajtra Bernard