Seriál: Spoznávame piešťanské parkoviská (15.)

  • Spravodajstvo
  • 14. apríla 2016, 12:49
  • Autor:am

Ak máte zdravé nohy a dostatok času, v Piešťanoch sa dá prejsť z jednej strany mesta na druhú bez väčších problémov i pešo. Mnohí však považujú dopravu vlastným automobilom za pohodlnú, komfortnú a rýchlu. No v prípade, že sa rozhodnete využiť rýchlosť štvorkolesového tátoša, musíte riešiť naoko banálny problém – kde zaparkovať? Cesty nie sú prispôsobené na taký veľký počet áut, vodiči často opúšťajú svojho miláčika zaparkovaného v riskantnej polohe či mieste. V nasledujúcich týždňoch si postupne ukážeme, aká je situácia na odstavných plochách piešťanských sídlisk, pred dennodenne využívanými budovami či nákupnými priestormi i na klasických parkoviskách.

Dopravná ulica


Piešťanci iste poznajú nepríjemný problém s parkovaním po príchode pred železničnú a autobusovú stanicu. Preplnených je nielen niekoľko odstavných plôch priamo pred vlakovou stanicou, ale vo švíkoch praskajú aj parkovacie miesta na okolitých uliciach.

Samostatnú kapitolu tvoria bývalé nástupné autobusové ostrovčeky, v súčasnosti šikmé chodníky, deliace miestne pohostinstvá od jazdnej komunikácie. Šoféri si tu zvykli využiť každučký centimeter štvorcový. Stačí však jeden bezohľadný vodič parkujúci príliš kolmo, prípadne majiteľ kombi – vozidla a problém je na svete. Odísť v takomto prípade z parkoviska autom je takmer nemožné, obrubníky chodníkov sú na obchádzanie príliš vysoké.

Železničná spoločnosť Slovensko, a.s., sa pred časom vyjadrila, že priľahlé priestory rekonštrukciou prešli v roku 2012 a žiadne ďalšie zmeny nie sú plánované. Piešťanský týždeň zaujímalo, či sa problematike bude venovať aspoň Mestský úrad v Piešťanoch ako majiteľ pozemkov so spomínanými ostrovčekmi. Podľa slov hovorkyne radnice Evy Bereczovej mesto nevlastní celý priestor, treba ho pred obnovou majetkovo vysporiadať: „Na rekonštrukciu predstaničného priestoru je spracovaná dopravná štúdia. Priestor rieši komplexne, to jest pešie plochy, parkovanie vozidiel, stanoviská pre bicykle, zastávky MHD.“ Mesto považuje vytvorenie nových odstavných plôch za značne problematické a odporúča využívať priľahlé komunikácie. Rysuje sa tiež možnosť parkovať v časti autobusovej stanice. Tento priestor však mestu nepatrí.

Dočítate sa v Pieštanskom týždni číslo 15, ktoré je v predaji od 12. apríla.


0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 5. mája. Tento deň je Medzinárodným dňom pôrodných asistentiek a Svetovým dňom hygieny rúk. Meniny má Lesia,…
  • 05.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 8. mája. Tento deň je Dňom víťazstva nad fašizmom a Svetovým dňom červeného kríža. Meniny má Ingrida.
  • 08.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 6. mája. Tento deň Medzinárodným dňom bez diét. Meniny má Hermína.
  • 06.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 8. mája 2024
Meniny má Ingrida, zajtra Roland