Z multirozkopaných Piešťan multimediálne mesto?

  • Spravodajstvo
  • 11. apríla 2016, 22:30
  • Autor:vd

V Piešťanoch začali budovať multimediálne
siete. Občanov čakajú
najskôr rozkopávky, a keď ich pretrpia,
môžu sledovať množstvo televíznych
staníc v najvyššej digitálnej
kvalite, zažiť rýchly optický
internet, bezplatné telefonovanie
či službu Wi-Free. Zemné práce sa
začali 4. apríla.

Postihnú sídliská i rôzne ulice. Dve prvé etapy budú hotové do konca tohto mesiaca. Rozkopávky však neskončia, len harmonogram nie je doteraz celkom jasný. „Predpokladáme, že všetky služby obyvateľom Piešťan sprístupníme najneskôr koncom tohto roka. Zemné práce zrealizujeme v súlade s príslušnými povoleniami,“ uviedol Jaroslav Kolár, hovorca bratislavskej spoločnosti UPC Broadband Slovakia.

Nové multimediálne siete povedú Nábrežím I. Krasku, ulicami Valová, Pod Párovcami, Fándlyho, Díčova, Štefánikova, Hoštáky, Žilinská, A. Hlinku, Mojmírova a Dubová. „Po skončení druhej etapy budú nasledovať ďalšie etapy na sídliskách Adam Trajan, Juh a na uliciach Vážska a Nitrianska. Harmonogram prác zatiaľ k dispozícii nemáme,“ skonštatovala Eva Bereczová, hovorkyňa mestského úradu v Piešťanoch.

Piešťany sú podchvíľou rozkopané čo mnohým obyvateľom i návštevníkom strpčuje život. Zosúladenie prác pri budovaní viacerých druhov inžinierskych sietí naraz sa javí ako utópia. „Stratégia rozkopávok sa zosúladiť nedá, nakoľko každý sieťar je iná súkromná spol očnosť s inými financiami na obnovu alebo rekonštrukciu sietí a ešte existuje aj priestorová norma. Napríklad plyn alebo elektrika môže byť od vody minimálne jeden meter alebo plyn a elektrika nemôžu byť v jednej ryhe, lebo by mohlo dôjsť k skratu a následne k výbuchu,“ podotkla E. Bereczová. 

„Obyvateľom Piešťan sa vopred ospravedlňujeme za dočasný diskomfort v súvislosti s nevyhnutnými zemnými prácami a prosíme o pochopenie. O prácach informujeme oznamami na tabuliach vo vchodoch bytových domov, ako aj letákmi distribuovanými do poštových schránok,“ dodal hovorca bratislavskej firmy.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 15, ktoré je v predaji od 12. apríla.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 5. mája. Tento deň je Medzinárodným dňom pôrodných asistentiek a Svetovým dňom hygieny rúk. Meniny má Lesia,…
  • 05.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 6. mája. Tento deň Medzinárodným dňom bez diét. Meniny má Hermína.
  • 06.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
pondelok, 6. mája 2024
Meniny má Hermína, zajtra Monika