V Piešťanskom týždni 15/2016 sa dočítate…

  • Spravodajstvo
  • 11. apríla 2016, 15:46
  • Autor:red

Ak vás zaujíma aktuálne dianie v Piešťanoch, ale i v regióne, neváhajte a už v utorok ráno si kúpte najnovšie vydanie Piešťanského týždňa! Dočítate sa v ňom o horúcich novinkách v politickom, spoločenskom, kultúrnom i športovom dianí. Gazdinky sa môžu inšpirovať receptom, mladé ženy bábätkom, muži fotografiami krásnych dám a tí, čo ešte neobjavili naše kvality, listovaním 24 strán najčítanejšieho regionálneho periodika Piešťanský týždeň.

Tomáš Hudcovič, nový spojenec piešťanského primátora?

Pôvodne zverejnený program mestského zastupiteľstva obsahoval 21 bodov, na poslednú chvíľu v stredu podvečer vedenie mesta oboznámilo poslancov s ďalšími dvomi. Jeden navrhoval zmenu štatútu mesta zvýšením počtu primátorových zástupcov z jedného na dvoch. Druhý hovorí o zvýšení právomoci primátora na úpravy mestského rozpočtu v období jedného mesiaca z troch tisíc eur na jedno percento z mestského rozpočtu, čo predstavuje zhruba 18 tisíc. 

Pes pohrýzol päťročné dievčatko

Skupina mladých ľudí a medzi nimi aj päťročné dievčatko s matkou využili v utorok 5. apríla krásne jarné počasie a dohodli sa, že ho strávia prechádzkou v Piešťanoch. Stretli sa v otvorenom areáli Strednej odbornej školy záhradníckej na Brezovej ulici. Jeden z mladíkov mal so sebou na vôdzke a s náhubkom aj psa plemena Akita Inu.Približne o 17.00 h majiteľ dal psovi dole náhubok, aby sa mohol napiť vody, naďalej ho však držal na vôdzke. Dievčatko viackrát prišlo
k zvieraťu a pohladkalo ho, no zrazu na ňu zaútočil a pohrýzol ju do vlasov. 

Budova mestskej polície nie je po požiari dodnes opravená

Takmer desať mesiacov uplynulo od vyhorenia niekdajšieho Indians Pubu na Teplickej ulici v Piešťanoch. Hasiči v tom čase odhadli škody na 360-tisíc eur. Požiar poškodil i sociálnu prístavbu mestskej polície. Odvtedy jej príslušníci  nemajú dôstojné priestory na prezliekanie do uniformy alebo na základnú hygienu.

Operení krikľúni si opäť stavajú hniezda v mesta

Havrany na Ulici A. Hlinku sú späť a zahniezďujú. Obyvatelia okolitých domov si znovu pre pokojný spánok pripravujú chrániče sluchu. Nepodarená prerezávka stromov a váľanie hniezd nezabrali a neželané súžitie s hlučnými operencami pokračuje.

Stavby na sídlisku sú len dočasné

Plynutím rokov a rozmachom obchodného využitia priestorov sa rôzne prevádzky často dostávajú na najrôznejšie miesta. Jedným z nich je i sídlisko Adam Trajan v Piešťanoch, kde pred panelákmi žiari niekoľko „plechových“ stavieb. Jedni sa z prevádzok tešia, iní myslia, že špatia okolie.

Pavol Hammel: V živote sa netreba brať vážne

Šesťdesiatsedemročný Pavol Hammel nedávno vydal nový album s názvom Z pekla šťastie a odštartoval sériu koncertov v rámci rovnomenného turné. Jednou zo zastávok úspešného speváka sa stal i Dom umenia Piešťany. Svoju šou tam prezentoval vo štvrtok 7. apríla.

Piešťanské školy sú zapísaných prvákov schopné prijať

Budúci žiaci majú v Piešťanoch zápis na povinnú školskú dochádzku za sebou. V piatok 1. apríla a v sobotu 2. apríla uspelo v piešťanských školách zriaďovaných mestom dovedna 275 detí.

Srí Lanka očami Whiskyho

Spevák kapely Slobodná Európa, vášnivý cestovateľ Miroslav „Whisky“ Láber má za sebou návštevu ďalšej exotickej krajiny. O spoznávaní Srí Lanky porozprával Piešťancom v utorok 5. apríla v Kursalone.

Multirozkopané Piešťany budú multimediálne

V Piešťanoch začali budovať multimediálne siete. Občanov čakajú najskôr rozkopávky a keď ich pretrpia, môžu sledovať viac ako 170 staníc v najvyššej digitálnej kvalite, zažiť rýchly optický internet,  bezplatné telefonovanie v sieti UPS či službu Wi-Free. Zemné práce začali 4. apríla.  

Hasiči zachraňovali muža v obilnej sýpke

V pravdepodobne najvyšej budove Piešťan – v obilnej sýpke na Vrbovskej ceste v Piešťanoch sa na začiatku apríla konalo jedno z najatraktívnejších hasičských cvičen. Ešte nikdy žiaden z práve zasahujúcich hasičov nevstúpil do piešťanského sila, hoci tam ich kolegovia dlhodobo vykonávajú štátny dozor. Bolo to prvýkrát v ich živote, a hneď v plnej výstroji s lezeckou technikou. 



Krv prišiel 112-násobný darca z Vrbového odovzdať až z Belgicka

Štyridsaťpäť ročný darca krvi Konštantín Hanus (45) z Vrbového si ľahol na odberové lôžko piešťanskej hematológie. Keď k nemu prišla sestrička s ihlou, vlasatú hlavu odvrátil k oknu. Tuho  privrel viečka a s tvárou plnou očakávania nepríjemného pichnutia, na okamih ustrnul. Zručná sestra, pre ktorú je nájdenie žily hračka, ho nechala trpieť len zlomok sekundy. Pre tieto chvíle si vzal dovolenku a z Belgicka, kde pracuje došiel do Piešťan. To je ČLOVEK! 

Piešťanec zažil dve tváre moslimského Pakistanu

Piešťanec Štefan Patrik Kováč sa len pred pár dňami vrátil z ďalšej misie. Na vlastnej koži zažil dve tváre moslimského Pakistanu. Videl ľudí žiť v obydlí pri stoke, no počul aj o svadbe za pol milióna eur. Prechádzal popri parku mesta Lahore, kde týždeň po jeho odchode zaznel teroristický útok. Navštívil i prestížnu školu, ktorú založil jeho prastrýc. Učia sa v nej deti moslimov i kresťanov. 

Bezohľadné rozširovanie poľnohospodárskych polí bez zábran

Minulotýždňové udalosti na poliach medzi Očkovom a Krakovanmi svedčia o tom, že honba za každým metrom štvorcovým na výsadbu poľnohospodárskej plodiny sa nezastaví pred ničím. I posledný kúsok zeleného pásu, tvoreného prirodzenou zeleňou, ťažká poľnohospodárska technika zúžila na minimum. V časoch prívalových dažďov nebude mať čo valiacu sa vodu rozptýliť a zadržiavať.

Hokejisti HBC Andže úspešní v Amatérskej slovenskej hokejovej ligy!

Amatérski hokejisti z HBC Andže Piešťany si pripísali ďalší výrazný úspech. Podarilo sa im ovládnúť druhý ročník kvalitnej súťaže, ktorá sa hráva v Nitre pod názvom  Amatérska slovenská hokejová liga (ASHL). Hokejoví nadšenci z kúpeľného mesta navyše aj po trinásty krát zvíťazili v hlohoveckej Interlige.  

Piešťanské Čajky postúpili do finále! Ukončia nadvládu Good Angels Košice? 

Basketbalistky Piešťanských Čajok splnili úlohu a po roku sa opäť prebojovali do finále extraligového play-off. Piešťanky najskôr vyhrali v stredu v Ružomberku 71:60 a svoj postup medzi dva najlepšie celky dokonali sobotným víťazstvom 42:30. Vo finále Čajky narazia na Good Angels Košice. 

Misia splnená – Havrani zostávajú v Tipsport lige

Hokejová Tipsport ligy už pozná aj druhého postupujúceho z play-out. Aj v ďalšom ročníku si najvyššiu slovenskú hokejovú súťaž zahrajú Piešťany, ktoré v piatok porazili Nové Zámky 3:2 po samostatných nájazdoch. 

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 30. apríla. Tento deň je Svetovým veterinárnym dňom. Meniny má Anastázia.
  • 30.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Pri príležitosti Dňa Zeme sa v okolitých obciach konalo veľké upratovanie. Inak to nebolo ani v Ostrove, ktorý sa už…
  • 28.04.2024, 00:01
  • Spravodajstvo / Región
Dnes je pondelok 29. apríla. Tento deň je Európskym dňom solidarity a spolupráce medzi generáciami a Medzinárodným dňom tanca. Meniny…
  • 29.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 28. apríla. Tento deň je Svetovým dňom bezpečnosti a zdravia pri práci. Meniny má Jarmila.
  • 28.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 30. apríla 2024
Meniny má Anastázia, zajtra Amarila, Pamela