Seriál: Spoznávame piešťanské parkoviská (14.)

  • Spravodajstvo
  • 7. apríla 2016, 08:51
  • Autor:am

Ak máte zdravé nohy a dostatok času, v Piešťanoch sa dá prejsť z jednej strany mesta na druhú bez väčších problémov i pešo. Mnohí však považujú dopravu vlastným automobilom za pohodlnú, komfortnú a rýchlu. No v prípade, že sa rozhodnete využiť rýchlosť štvorkolesového tátoša, musíte riešiť naoko banálny problém – kde zaparkovať? Cesty nie sú prispôsobené na taký veľký počet áut, vodiči často opúšťajú svojho miláčika zaparkovaného v riskantnej polohe či mieste. V nasledujúcich týždňoch si postupne ukážeme, aká je situácia na odstavných plochách piešťanských sídlisk, pred dennodenne využívanými budovami či nákupnými priestormi i na klasických parkoviskách.

Školská ulica



Dominantou Školskej ulice v širšom centre Piešťan je mestská knižnica. Komunikáciu využívajú na odstavenie vozidiel nielen tamojší čitatelia, ale i klienti bytového podniku, rodičia žiakov neďalekej základnej školy či poslanci a ľud počas zasadnutí mestského zastupiteľstva.

Počas dňa sú autá zaparkované v oboch smeroch. Pozdĺž rodinných domov stoja čiastočne i na chodníku. Na opačnej strane sú obrubníky príčinou, prečo vozidlá stoja na krajnici úzkej cesty. Vyjsť na chodník by zvládol len šofér vysokého terénneho vozidla. Keď príde na takto plnej ulici k stretu dvoch protiidúcich vozidiel, o bezkolíznom prejazde rozhoduje ohľaduplnosť vodičov.

Na bočnej strane knižnice je parkovisko pre návštevníkov s obmedzeným počtom miest, no za ním sú ďalšie odstavné plochy. Málokto vie, že aj pri vybavovaní záležitostí na bytovom podniku môže zaparkovať za knižnicou. Stačí prejsť okolo ľavej strany tejto inštitúcie. Využiť to môžu najmä vozičkári, zozadu majú bezbariérový prístup do spomínanej firmy.

Dočítate sa v Pieštanskom týždni číslo 14, ktoré je v predaji od 5. apríla.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 5. mája. Tento deň je Medzinárodným dňom pôrodných asistentiek a Svetovým dňom hygieny rúk. Meniny má Lesia,…
  • 05.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
nedeľa, 5. mája 2024
Meniny má Lesana, zajtra Hermína