Novú čerpaciu stanicu otvoria už v júni

  • Spravodajstvo
  • 6. apríla 2016, 08:16
  • Autor:am

K ôsmim čerpacím staniciam na území Piešťan sa onedlho pridá ďalšia. Vodiči si od júna natankujú aj pri obchodnom centre Kaufland, priamo pod oknami priľahlých panelákov, len niekoľko metrov od už fungujúcej „benzínky“.

Na parkovisku vyrastie čerpacia stanica Oliva. „Zaberá zlomok rozlohy klasických čerpačiek a je koncipovaná tak, aby nenarúšala okolie. Odlišujúcim prvkom je organický dizajn pripomínajúci prírodné tvary a materiály,“ povedal David Stohl, výkonný riaditeľ spoločnosti Oliva s.r.o. Investori pri výstavbe využívajú prevažne oceľ a hliník a osvetľujú LED svetlami s nízkou spotrebou elektrickej energie. Tie vraj v noci tvoria len zanedbateľný svetelný smog.

Pre výstavbu sú nútení zabrať časť trávnika, no vykompenzujú to novou zeleňou. „Máme záujem priniesť na fádne asfaltové parkovisko Kauflandu zelený prvok. Na posledných dvoch parkoviskových čerpačkách sme vysadili zeleň za približne štyritisíc eur,“ prezradil D. Stohl.

Čerpacia stanica vytvorí tri nové pracovné miesta na plný úväzok. „Ponuku zamestnania zverejňujeme na mieste výstavby. Darí sa nám takto osloviť najmä miestnych, to jest budúcich zamestnancov s dobrou perspektívou nadviazania neformálnych vzťahov so zákazníkmi žijúcimi v okolí,“ konštatoval výkonný riaditeľ. Na „benzínke“ zoženie zákazník len palivo, neponúkne žiadny doplnkový tovar.

Výstavbu plánujú ukončiť 30. apríla. „Otvoríme po kolaudácii, predpokladám, že 1. júna,“ dodal D. Stohl.

Dočítate sa v Pieštanskom týždni číslo 14, ktoré je v predaji od 5. apríla.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 19. mája. Tento deň je Svetovým dňom hepatitídy. Meniny má Gertrúda.
  • 19.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
nedeľa, 19. mája 2024
Meniny má Gertrúda, zajtra Bernard