Nová kanalizačná sieť z eurofondov

  • Spravodajstvo
  • 6. apríla 2016, 10:30
  • Autor:vd

Mesto Vrbové a Obec Krakovany sa po neúspechu z roku 2014 opäť pokúšajú o dobudovanie kanalizácie. Združenie oboch samospráv vyhlásilo výzvu na predkladanie ponúk pre vybudovanie novej kanalizačnej siete. Predpokladaná cena stavebných prác plánovaných na vyše dva roky je znovu 4,72 miliónov eur bez dane z pridanej hodnoty.

Projekt dobudovania kanalizácie vo Vrbovom a v Krakovanoch by mal byť naďalej financovaný z peňazí Európskej únie cez nový Operačný program Kvalita životného prostredia 2014-2020. Lehota na predkladanie ponúk uplynula 24. marca. Verejné obstarávanie zabezpečuje opäť bratislavská spoločnosť Legal Tender.

Ak Krakovany uspejú, po dokončení plánovanej časti sa kanalizácia dostane do všetkých obývaných častí obce. „Náklady na realizáciu stavby by mali dosiahnuť 2 623 143 eur,“ skonštatoval starosta František Klinovský. Obec na financovanie tohto projektu prispeje čiastkou asi 131-tisíc eur, čo predstavuje päťpercentnú spoluúčasť.

Vo Vrbovom sa chystajú odkanalizovať tri celky. Novú kanalizáciu by mali získať obyvatelia rodinných domov na juhu mesta. V tejto lokalite ja aj poľnohospodárske družstvo. V západnej časti Vrbového chcú odkanalizovávať nielen domy stojace pozdĺž štátnej cesty z Vrbového do Chtelnice, ale aj tie pri miestnych komunikáciách. Kanalizácia na severe povedie smerom od Piešťan na Myjavu. Dočkajú sa jej Vrbovčania s obydliami na Ulici M. R. Štefánika a pozdĺž miestnych komunikácií. Časť domov sa nachádza za Holeškou. Potok je veľmi hlboký, takže tu bude potrebné prečerpávanie odpadových vôd. Obdobné problémy sú aj na Rekreačnej ulici, smerujúcej k vodnej nádrži Čerenec. I tam treba vybudovať prečerpávaciu stanicu. Vo výhľade je i prepojenie domov v rekreačnej časti na kanalizáciu mesta. Náklady predstavujú čiastku 2 267 222 eur bez DPH.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 19. mája. Tento deň je Svetovým dňom hepatitídy. Meniny má Gertrúda.
  • 19.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
nedeľa, 19. mája 2024
Meniny má Gertrúda, zajtra Bernard