Nekonečná akčná hodina mestskej polície

  • Spravodajstvo
  • 6. apríla 2016, 11:13
  • Autor:Jozef Vojčiniak

Prácu motorizovanej hliadky piešťanskej mestskej polície zažil redaktor Piešťanského týždňa na vlastnej koži vo štvrtok 31. marca v dopoludňajších hodinách.

Všetko sa začalo čitateľským tipom, že na pešej zóne na Winterovej ulici žobre malý chlapec. Informácia i s patričnou fotografiou sa ocitla na stole zástupcu náčelníka Petra Gogola. Reagoval takmer okamžite. Na pracovisku, kde kontrolujú zábery z kamier, rozmiestnených v najfrekventovanejších častiach kúpeľného mesta, po stotožnení miesta s fotkou a obrazom na monitore to chcelo trochu priblíženia a chlapec z obrázku sa zrazu objavil na obrazovke. Nie príliš zreteľne, ale nízka postava pred veľkým kvetináčom sa dala vypozorovať.

Okamžite nasledoval pokyn na výjazd motorizovanej hliadky, a keďže išlo o podozrenie, že zasiahne voči maloletému, policajti si vyžiadali i sociálnu pracovníčku z mestského úradu.

a svoju odolnosť neodhadol. Dvojica policajtov ho postavila na nohy…

Plnoletý žobrák


Organizácia výjazdu netrvala viac ako desať minút od oznámenia po príchod pred cukráreň na Winterovej ulici. So súhlasom zástupcu náčelníka pri zásahu nechýbal ani redaktor Piešťanského týždňa.

Podozrenie na zneužívanie maloletého sa, našťastie, nepotvrdilo. Mladík extrémne malej a útlej postavy, žiadajúci o almužnu okoloidúcich, z diaľky vyzerajúci na 12-ročného chlapca, sa preukázal dokladom totožnosti a z neho vysvitlo, že má dvadsaťštyri. Žiadať o almužnu zo súcitu nie je trestný čin, a tak mestská polícia zásah ukončila.

Na pešej zóne preverili žobrajúceho mladíka.

„Papuče“ v permanencii


Mestskí policajti nestihli uraziť ani sto metrov a ešte stále na pešej zóne pred hotelom Jalta im na totálnu „drzovku“ zahatal cestu parkujúci strieborný golf spolu s červeným suzuki s označením vodiča zdravotníka.

Hliadke sa nepodarilo dopátrať majiteľov a chystala sa použiť nepopulárne „papuče“. Činnosť policajtov zaregistrovala vodička červeného auta a oslovila ich. I z tohto dôvodu zvolili najmiernejšiu sankciu a parkovanie na pešej zóne ukončila len dohovorom. Vodič golfu sa nedostavil a jeho drzé parkovanie ocení mestská polícia v správnom konaní.

Pred hotelom Jalta riešili muži zákona bezohľadné parkovanie.

Bezvládny opilec


Pred návratom na základňu hliadka dostala cez vysielačku informáciu o bezvládnom mužovi na Nálepkovej ulici, kam aj okamžite zamierila. Človeku s problémami pohybovej koordinácie okoloidúci pomáhali postaviť sa na nohy. Zjavne nešlo o zdravotné problémy, chlapík začal príliš skoro s alkoholom a svoju odolnosť neodhadol.

Dvojica policajtov pomohla mužovi na nohy, a keďže lekárske ošetrenie odmietol, odprevadili ho z frekventovanej ulice na lavičku na nábreží Váhu.

Ďalšia trasa hliadky, už bez asistencie redaktora, viedla na jeden z cintorínov, kde sa pomoci dožadoval ďalší oznamovateľ.

Piešťanskí mestskí policajti o prácu núdzu naozaj nemajú a to vraj redakcia Piešťanského týždňa mapovala ich činnosť v hodinách, keď je v kúpeľnom meste relatívny pokoj. Aktivitu zvyšujú najmä počas víkendových večerov, keď do ulíc vyrazí zábavy chtivá verejnosť.

Dočítate sa v Pieštanskom týždni číslo 14, ktoré je v predaji od 5. apríla.


0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 8. mája. Tento deň je Dňom víťazstva nad fašizmom a Svetovým dňom červeného kríža. Meniny má Ingrida.
  • 08.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 6. mája. Tento deň Medzinárodným dňom bez diét. Meniny má Hermína.
  • 06.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 5. mája. Tento deň je Medzinárodným dňom pôrodných asistentiek a Svetovým dňom hygieny rúk. Meniny má Lesia,…
  • 05.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 8. mája 2024
Meniny má Ingrida, zajtra Roland