Seriál: Spoznávame piešťanské parkoviská (13.)

  • Spravodajstvo
  • 1. apríla 2016, 16:09
  • Autor:am

Ak máte zdravé nohy a dostatok času, v Piešťanoch sa dá prejsť z jednej strany mesta na druhú bez väčších problémov i pešo. Mnohí však považujú dopravu vlastným automobilom za pohodlnú, komfortnú a rýchlu. No v prípade, že sa rozhodnete využiť rýchlosť štvorkolesového tátoša, musíte riešiť naoko banálny problém – kde zaparkovať? Cesty nie sú prispôsobené na taký veľký počet áut, vodiči často opúšťajú svojho miláčika zaparkovaného v riskantnej polohe či mieste. V nasledujúcich týždňoch si postupne ukážeme, aká je situácia na odstavných plochách piešťanských sídlisk, pred dennodenne využívanými budovami či nákupnými priestormi i na klasických parkoviskách.

Winterova ulica, „pod kolonádou“



Parkovisko na Winterovej ulici patrí k najvyťaženejším odstavným plochám v Piešťanoch. Denne tam opúšťajú svojho štvorkolesového tátoša stovky vodičov nakupujúcich v neďalekých obchodných prevádzkach či navštevujúcich kultúrne podujatia v neďalekom kine.

Za parkovanie v tejto lokalite mesto účtuje poplatok. Každá začatá hodina stojí šoférov 50 centov, využiť sa dá parkovacia karta. Piešťanci si ju môžu zakúpiť za 25 eur na rok, pracujúci v kúpeľnom meste, pochádzajúci z okolia, za 35 eur. Mnohí poplatok nerešpektujú, preto nájdu za stieračmi nevábny papierik, oznamujúci pokutu. Za parkovanie bez platného lístka či karty hrozí sankcia do výšky 50 eur. Rovnaké pravidlá má aj napájajúca sa Kalinčiakova ulica.
Kto nemieni platiť, zaparkovať môže na ulici Pod Párovcami, prípadne na Štefánikovej. Tamojšie bezplatné odstavné plochy sú však väčšinou zaplnené.

Z Kalinčiakovej ulice sa obyvatelia bytoviek „nad kolonádou“ dostanú autami priamo pred vchod obydlí. Umiestnená je tam dopravná značka Zákaz vjazdu s doplnkovou tabuľou Okrem dopravnej obsluhy. Oznamuje, že do ulice môžu vojsť len autá zabezpečujúce zásobovanie, opravárenské, údržbárske alebo komunálne a podobné služby, vozidlá s parkovacím preukazom pre osoby so zdravotným postihnutím alebo vozidlá poskytovateľov zdravotnej starostlivosti či taxislužby.

Zaparkovať automobil tam taktiež môžu obyvatelia s trvalým pobytom v týchto miestach. Výnimka neplatí, ak do bytoviek ide niekto na návštevu k rodine či známym.

Dočítate sa v Pieštanskom týždni číslo 13, ktoré je v predaji od 29. marca.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 5. mája. Tento deň je Medzinárodným dňom pôrodných asistentiek a Svetovým dňom hygieny rúk. Meniny má Lesia,…
  • 05.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
nedeľa, 5. mája 2024
Meniny má Lesana, zajtra Hermína