Porovnávali ceny pohrebného v Piešťanoch a okolí

  • Spravodajstvo
  • 24. marca 2016, 20:14
  • Autor:pror

Patálie s určením poplatku za pietne služby na piešťanských cintorínoch nemajú konca. Jasno si v tom chceli urobiť poslanci mestského zastupiteľstva, keď prijatým uznesením zaviazali radnicu spracovať dokument, porovnávajúci cenu pohrebného s okolitými mestami s podobným počtom obyvateľov. Výsledok je viac ako rozpačitý.

Návrh na porovnanie cien komplexných pohrebných a cintorínskych služieb mesta Piešťany s inými mestami spracovali Peter Mihalik, vedúci oddelenia IT a majetkových služieb mestského úradu, a Michal Hynek, zástupca primátora, a v pondelok 14. marca mali predložiť členom komisie pre financie a podnikanie. Ani jeden sa k obhajobe materiálu nedostavil a na údiv všetkých členov ho prišla odprezentovať Eliška Gocká, poslankyňa mestského zastupiteľstva a zároveň manažérka strediska pietnych služieb.


„Predložený materiál o výške poplatkov v okolitých mestách je nekompletný a chýba mu záver alebo nejaké zhrnutie. Nedá sa po jeho preštudovaní konštatovať, či výška poplatku je obdobná ako v iných mestách alebo, naopak, predražená,“ vysvetlila predsedníčka komisie Zita Bruncková. Komisia materiál vzala len na vedomie a požaduje jeho dopracovanie.

Z. Bruncková dodala, že naozaj je neštandardné, aby takýto dokument obhajovala riaditeľka strediska pietnych služieb a zároveň poslankyňa mestského zastupiteľstva. Pre niektorých členov komisie je to jasný konflikt záujmov.

V roku 2013 cenu pohrebného stanovilo mesto na 110 eur. Neskôr i pod tlakom petičnej akcie klesla na 96. Kto ju hľadá na webovej stránke Služieb mesta Piešťany, má smolu. V elektronickom prevádzkovom poriadku je v časti „cenník“ len odkaz na informačnú tabulu pred vstupom do cintorína na Bratislavskej ceste.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 12, ktoré je v predaji od 22. marca.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 17. mája. Tento deň je Svetovým dňom hypertenzie a Svetovým dňom telekomunikácií. Meniny má Gizela, Aneta.
  • 17.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 18. mája 2024
Meniny má Viola, zajtra Gertrúda