Nebezpečná batožina na letisku preverila záchranárov

  • Spravodajstvo
  • 21. marca 2016, 21:49
  • Autor:pror

Na letisku v Piešťanoch v cestovnej batožine objavili bombu! Tak
znel námet cvičenia za účasti piatich záchranárskych a bezpečnostných zložiek. Začalo sa 15. marca okolo deviatej ráno a trvalo zhruba dve hodiny.

Zvuk sirén záchranárov vystrašil v utorok dopoludnia obyvateľov z okolia piešťanského letiska. Policajti, zdravotní záchranári i hasiči tam dorazili „hlučne“ a s rozsvietenými majákmi. Cestujúcich v letiskovej hale simulovali študenti Strednej odbornej školy obchodu a služieb Piešťany. Nechýbali ani štvornohí špecialisti na vyhľadávanie výbušnín z policajnej kynologickej jednotky. Sídlom krízového štábu sa stal hasičmi na parkovisku pred letiskom rozprestretý nafukovací stan. Na plynulosť premávky dozerali dopravní policajti.

Zdravotní záchranári asistovali pre prípad výbuchu a nutnosť postarať sa o zranených. Hasiči mali nachystanú techniku na hasenie požiaru, prípadne vyhľadávanie osôb v troskách budov. V letiskovej hale nechýbali policajní pyrotechnici, vonkajší bezpečnostný perimeter zaisťovali mestskí policajti.

Cvičenie riadil manažment letiska a podľa slov riaditeľa Františka Vargu modelovali bezpečnostný incident, vyvolaný personálom nájdeným nebezpečným predmetom v batožine cestujúcich. „Cvičenia sa zúčastnilo päťdesiat ľudí z rýchlej zdravotnej pomoci, cudzineckej polície, štátnej a mestskej polície a hasičského a záchranného zboru,“ spočítal účastníkov F. Varga.

Cvičenie po dvoch hodinách ukončili s hodnotením, že v zásadných oblastiach koordinácia zasahujúcich zložiek dopadla úspešne, niektoré detaily ešte doladia. „A to je dôvod, prečo sa takéto akcie organizujú,“ dodal riaditeľ letiska.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 12, ktoré je v predaji od 22. marca.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 3. mája 2024
Meniny má Galina, zajtra Florián