Seriál: Spoznávame piešťanské parkoviská (11.)

  • Spravodajstvo
  • 17. marca 2016, 19:07
  • Autor:am

Ak máte zdravé nohy a dostatok času, v Piešťanoch sa dá prejsť z jednej strany mesta na druhú bez väčších problémov i pešo. Mnohí však považujú dopravu vlastným automobilom za pohodlnú, komfortnú a rýchlu. No v prípade, že sa rozhodnete využiť rýchlosť štvorkolesového tátoša, musíte riešiť naoko banálny problém – kde zaparkovať? Cesty nie sú prispôsobené na taký veľký počet áut, vodiči často opúšťajú svojho miláčika zaparkovaného v riskantnej polohe či mieste. V nasledujúcich týždňoch si postupne ukážeme, aká je situácia na odstavných plochách piešťanských sídlisk, pred dennodenne využívanými budovami či nákupnými priestormi i na klasických parkoviskách.

Vrbovská cesta (pred „malometrážkami“)

Parkovanie pred bytovými domami na Vrbovskej ceste je počas dňa bezproblémové. Pracovné povinnosti prinútia obyvateľov a majiteľov áut odísť do zamestnania a parkovisko pred panelákmi sa takmer spolovice uvoľní.

Horšia situácia nastáva vo večerných hodinách, keď sa domáci z potuliek vracajú späť. Aj jeden neohľaduplne zaparkovaný automobil inému šoférovi znepríjemní príchod, keď musí obchádzať štvrť z každej strany a miesto vyhľadávať. Situácia však nie je kritická, vozidlá sa pred „malometrážky“ ako-tak zmestia.

V prípade, že nezostane voľné miesto, existuje priestor, kde štvorkolesový tátoš môže prenocovať. Samozrejme, prístup nie je taký pohodlný, ako keď vodič zaparkuje priamo pred domom, no v krízových situáciách je každá možnosť dobrá. Hneď vľavo po odbočení do štvrte je veľká vyasfaltovaná prázdna parcela patriaca mestu, kde parkujú i autobusy. Okolo miestnej krčmy je to k bytovkám na skok, takže cesta od auta domov sa dá zvládnuť i s „nákupom“. 

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 11, ktoré je v predaji od 15. marca.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 19. mája. Tento deň je Svetovým dňom hepatitídy. Meniny má Gertrúda.
  • 19.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
nedeľa, 19. mája 2024
Meniny má Gertrúda, zajtra Bernard