Ornitológa nominovali na Cenu primátora

  • Spravodajstvo
  • 17. marca 2016, 19:05
  • Autor:am

Za lásku a oddanie sa prírode ho obdivujú mnohí. Nominantom na Cenu primátora v oblasti životného prostredia sa stal Pavel Kaňuščák, dlhoročný aktívny pozorovateľ vtákov v Piešťanoch. V minulom roku oslávil jubilejných 80 rokov života.

„Pán Kaňuščák je veľká osobnosť, môžeme byť šťastní, že takýto človek žije v Piešťanoch. Je inšpiráciou pre všetkých, čo sa chcú venovať zveľaďovaniu životného prostredia, príkladným vzťahom k prírode predstavuje zosobnenie ekológa,“ povedal Peter Jančovič, predseda Komisie pre životné prostredie pri mestskom zastupiteľstve, z dielne ktorej nominácia na Cenu primátora pochádza. „Chceme vzdať poctu jeho celoživotnej práci. Od roku 1960 žije v Piešťanoch a zaoberá sa vtáctvom údolia Váhu. Jeho výskumy pomohli stanoviť študijné plochy, chránené územia, migračné ťahy,“ informoval navrhovateľ František Bača. P. Kaňuščák vydal už dve publikácie, tretia je na ceste, napísal stovky odborných článkov. „Piešťany a vôbec región zviditeľnil v ornitologickej spoločnosti,“ poukázal F. Bača.

Ocenenie by mohlo inšpirovať mladých ľudí k obohacujúcemu životnému zameraniu s prínosom pre spoločnosť. „Pán doktor má nasledovníkov, ale nie v jeho podobe a rozsahu. Vnútorný podnet mladým ľuďom chýba,“ poukázal F. Bača.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 11, ktoré je v predaji od 15. marca.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 19. mája. Tento deň je Svetovým dňom hepatitídy. Meniny má Gertrúda.
  • 19.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
nedeľa, 19. mája 2024
Meniny má Gertrúda, zajtra Bernard