Na gymnáziu vymieňajú svietidlá

  • Spravodajstvo
  • 17. marca 2016, 19:21
  • Autor:am

Nadácia Ekopolis v spolupráci s environmentálnou organizáciou Živica podporila desať projektov škôl a obcí na Slovensku. Uspelo aj Gymnázium J. B. Magina vo Vrbovom, vďaka získaným financiám zefektívnia využívanie elektrickej energie.

ilustr. foto
Projekt s názvom Múdre zaobchádzanie s energiami škole získal 700 eur na výmenu 87 kusov LED svietidiel. „Spolupracujeme s nadáciou Živica, zastrešujúcou tieto aktivity. Oslovili nás, či sa nechceme zúčastniť na partnerskom projekte, pripravovanom v spolupráci s Ekopolisom a elektrárňami,“ informovala Mária Oravcová, pedagogička Gymnázia J. B. Magina.

Vedenie školy sa rozhodlo šancu využiť, na ponuku odpovedalo kladne a vytvorilo žiadosť na nové svetelné trubice. „Uviedli sme, na čo peniaze minieme a aké kroky urobíme k zlepšeniu šetrenia energie,“ povedala M. Oravcová. Po výpočtoch žiadosť zaslali, nadácia ju schválila a financie uvoľnila. „LED trubice sme nakúpili a počas jarných prázdnin sme začali s výmenou,“ uviedla pedagogička.

Gymnázium vo Vrbovom sa pre ekologický cit možno stane oficiálnou zelenou školou. „Po dvojročnej práci na šetrení vodou vytvárame posledné kódexy a hodnotenie. Na základe toho sa odborná komisia rozhodne, či dostaneme štatút a vlajku zelenej školy,“ dodala M. Oravcová.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 11, ktoré je v predaji od 15. marca.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 19. mája. Tento deň je Svetovým dňom hepatitídy. Meniny má Gertrúda.
  • 19.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
nedeľa, 19. mája 2024
Meniny má Gertrúda, zajtra Bernard