Cyklochodník pri Priore nesedí s projektom

  • Spravodajstvo
  • 17. marca 2016, 19:26
  • Autor:pror

Cyklochodník popri potoku Dubová pripomína stavenisko. Podľa Mestského úradu v Piešťanoch drobné nedorobky investor odstráni do konca apríla. Eva Wernerová, spoluautorka projektu s názvom Revitalizácia vodného toku Dubová, však tvrdí, že nejde o detaily, ale zhotoviteľ nedodržal projektovú dokumentáciu.

Trasa pre peších i cyklistov dlhá 322 metrov sa začína na Ulici A. Hlinku a pomedzi OD Prior a potok Dubová smeruje na Teplickú ulicu. Stavbu investor ukončil v decembri minulého roku. Náklady sa vyšplhali na viac ako 93-tisíc eur a v plnej výške ich hradilo mesto z vlastných prostriedkov. „Príliš zalomené oblúky vytvárajú pocit nepohodlia pre cyklistov. Lampy, lemujúce chodník, sú hlboko utopené pod úrovňou chodníka. Neviem, ako chcú urobiť terénne úpravy, aby päta osvetlenia neskončila zahrabaná pod zemou,“ vysvetľuje E. Wernerová.

Takto zhotovený cyklochodník podľa spoluautorky projektu nemalo mesto vôbec prevziať. Piešťanský týždeň požiadal radnicu o vysvetlenie zmien pri realizácii chodníka oproti pôvodnej projektovej dokumentácii i stanovisko, prečo ho pri preberaní nereklamovali. Zdá sa, že mesto ani netuší to, čo je E. Wernerovej i náhodným okoloidúcim na pohľad jasné, pretože hovorkyňa radnice Eva Bereczová v stanovisku požiadala o spresnenie redakciou myslených odlišností.

V utorok 15. marca sa z dôvodu nedostatkov cyklochodníka na radnici zíde pracovná skupina. Mesto disponuje i realizátorovi zatiaľ nevyplatenou sumou 9130 eur, takzvaným zádržným. Azda to bude dostatočný objem peňazí na motiváciu pre zhotoviteľa, aby stavbu upravil v zmysle pôvodného projektu.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 11, ktoré je v predaji od 15. marca.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 19. mája. Tento deň je Svetovým dňom hepatitídy. Meniny má Gertrúda.
  • 19.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
nedeľa, 19. mája 2024
Meniny má Gertrúda, zajtra Bernard