Vrbové: Nadeľovali financie športovcom, chystajú sa školám

  • Spravodajstvo
  • 16. marca 2016, 18:10
  • Autor:pror

Vrbové: Nadeľovali financie športovcom, chystajú sa školám
Na stretnutí Mestského zastupiteľstva vo Vrbovom vo štvrtok 10. marca v zasadačke Beňovského kúrie zazneli informácie o kúpe synagógy, dotáciách pre športovcov i o financovaní školstva.

Zastupiteľstvo prikleplo finančnú podporu miestnym športovým klubom. Futbalisti na prevádzkovanie štadióna a činnosť dostali 39 600 eur, mládež si prilepší o viac ako deväťtisíc. Združenie športových klubov mesta dostalo 6500 eur, z toho jeden a pol tisíc je vyčlenených na bežecký memoriál Štefana Kalužu.

Najemotívnejší priebeh malo rokovanie o rozdelení dotácií na školy. Navrhnutá suma sa nepozdávala najmä predstaviteľom cirkevnej základnej umeleckej školy. Jej záujmy hájil riaditeľ Roman Zima a v publiku sedel takmer celý pedagogický zbor.

Minulý rok mestská dotácia na žiaka predstavovala 579 eur, nový návrh chcel túto sumu znížiť o niečo viac ako 30 eur.

Počas vystúpenia R. Zimu si poslanci vypočuli argumenty za zachovanie dotácie v minuloročnej podobe. Najzásadnejší dôvod na jej prehodnotenie nakoniec zaznel z radov poslaneckého zboru – v škole zmysluplne napĺňa voľný čas 650 detí.

Poslanci tento bod nakoniec stiahli z programu štvrtkového zastupiteľstva a vrátili na opätovné prerokovanie do mestských komisií.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 11, ktoré je v predaji od 15. marca.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 3. mája 2024
Meniny má Galina, zajtra Florián