Internetový „obchod“ s podvodníkmi

  • Spravodajstvo
  • 16. marca 2016, 14:29
  • Autor:krpz, red.

Z prečinu podvodu sú podozriví dvaja muži vo veku 34 a 35 rokov z okresu Malacky. Podarená dvojica zverejnila na internetovej stránke „bazos.sk“ inzerát s ponukou na predaj ojazdeného auta Mitsubishi L 200, 4×4, vyrobeného v roku 2001 za 1600 eur a v prípade záujmu o jeho prihlásenie žiadali navyše 420 eur.

Na ponuku zareagoval telefonicky 39-ročný muž z okresu Trnava. Obe strany sa dohodli na zálohe 1000 eur. Rezerváciu predávajúci podmienili prevodom peňazí na svoj účet ešte v ten istý deň. Po transakcii dostal poškodený krátku mobilnú správu o prijatí zálohy, ale viac sa s podvodníkmi neskontaktoval. Na výzvy nereagovali a zálohu nevrátili.

Podobný prípad riešia aj policajti z Piešťan a Leopoldova. Obaja obvinení si už tresty za internetové podvody v minulosti odpykali. Teraz im hrozí strata slobody až na 2 roky.
     
„Nákupy cez internet treba vždy dobre zvážiť. Stále riešime s podvedenými ľuďmi množstvo prípadov. Extrémne výhodná kúpa nesmie byť jediným a rozhodujúcim kritériom. Odporúčame nakupovať v overených internetových obchodoch, pri súkromných inzerciách uprednostňovať pokiaľ možno osobný odber, kedy si kupujúci tovar môže skontrolovať, vyskúšať a výhodou je, že peniaze neposiela nikomu vopred. Obete podvodníkov by mali čo najskôr kontaktovať políciu so všetkými informáciami o podozrivých osobách aj s internetovou komunikáciou,“ vyjadrila sa k prípadu Mária Linkešová, trnavská krajská policajná hovorkyňa.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 4. mája 2024
Meniny má Galina, zajtra Florián