Seriál: Spoznávame piešťanské parkoviská (10.)

  • Spravodajstvo
  • 10. marca 2016, 14:47
  • Autor:am

Ak máte zdravé nohy a dostatok času, v Piešťanoch sa dá prejsť z jednej strany mesta na druhú bez väčších problémov i pešo. Mnohí však považujú dopravu vlastným automobilom za pohodlnú, komfortnú a rýchlu. No v prípade, že sa rozhodnete využiť rýchlosť štvorkolesového tátoša, musíte riešiť naoko banálny problém – kde zaparkovať? Cesty nie sú prispôsobené na taký veľký počet áut, vodiči často opúšťajú svojho miláčika zaparkovaného v riskantnej polohe či mieste. V nasledujúcich týždňoch si postupne ukážeme, aká je situácia na odstavných plochách piešťanských sídlisk, pred dennodenne využívanými budovami či nákupnými priestormi i na klasických parkoviskách.

Rastislavova ulica



Typická piešťanská ulica situovaná v širšom centre mesta sa napája z jednej strany na Teplickú a z druhej na Sládkovičovu. Je úzka, jej architekti určite neočakávali, že poslúži mnohým vozidlám, obyvateľom a aj cyklistom súčasne.

Pozdĺž vozovky sú zaparkované autá majiteľov tamojších domov, ale aj zákazníkov niekoľkých prevádzok. Vedľa odstavených vozidiel sa sotva zmestí jeden štvorkolesový tátoš, no ulica je stále vedená ako obojsmerná. Ak sa stretnú dve oproti idúce vozidlá, aspoň jeden vodič musí tolerantne kolegovi uhnúť na krajnicu, v extrémnych prípadoch až vyjsť na chodník. Jazdnú situáciu komplikujú aj cyklisti, rútiaci sa stredom cesty, či vezúci veľký nákup.

Rastislavova ulica je ideálnym kandidátom na jednosmernú prevádzku, no kým sa tak nestane, opatrnosť je na mieste. V ktorejkoľvek časti komunikácie posiatej výtlkmi môže jazdu skomplikovať iný účastník premávky. Obchádzka po realizácii mestom plánovanej rekonštrukcie vedľajšej Sládkovičovej ulice bude
o čosi komfortnejšia.

Dočítate sa v Pieštanskom týždni číslo 10, ktoré je v predaji od 8. marca.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 3. mája 2024
Meniny má Galina, zajtra Florián