Piešťanci robili namiesto podpisov krížiky

  • Spravodajstvo
  • 5. marca 2016, 16:05
  • Autor:am

Volebné okrsky v Piešťanoch praskali vo švíkoch. V sobotu 5. marca sa k volebným urnám dostavilo mimoriadne veľa obyvateľov, ktorým záleží na budúcnosti Slovenska. Nie všetkým sa však páčilo, že sa do zoznamu musia podpísať.

V piešťanských volebných miestnostiach sa od rána utvárali rady čakateľov na krúžkovanie. Medzi obyvateľmi sa ozývali rôzne reakcie. Zväčša sa čudovali nad počtom strán a volebných hárkov, podaktorí si mierne sarkasticky užili chvíľku pred urnou určenou práve zvyšným kandidátskym listinám. Všetci voliči ich však napokon zahodili.
Komisie sa zhodli, že tento rok bude pravdepodobne nadpriemerná účasť. „Ide to dobre a myslím, že už máme polovicu za sebou,“ povedala predsedníčka komisie Marta Múčková a zhodnotila tak dopoludnie v jednom z okrskov v Základnej škole E. F. Scherera. Voliči tam rešpektovali zákaz vynášania nevyplnených hárkov i povinnosť podpísať sa, no jeden z občanov namiesto svojho mena použil na protest tri krížiky.
Ďalších dvoch „štrajkujúcich“ voličov privítali v priestoroch Základnej školy Mojmírova. Jeden sa nepodpísal vôbec, ďalší spravil krížiky, no inak komisia hodnotí voľby pozitívne. „Myslím si, že oproti ostatným voľbám je účasť nadpriemerná. Dopoludnia tu bolo toľko voličov, čo inokedy nebývalo ani za celý deň,“ skonštatovala Eva Janechová, predsedníčka komisie.
Bez problémov sa doposiaľ uskutočnili voľby v centre mesta. „Máme celkom dosť voličov, najmä tých s voličskými preukazmi,“ uviedla Dominika Murínová, predsedníčka okrskovej volebnej komisie nachádzajúcej sa v budove Základnej umeleckej školy.
A čo vy, boli ste voliť?

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 4. mája 2024
Meniny má Florián, zajtra Lesana