„Optimalizácia“ na radnici pokračuje

  • Spravodajstvo
  • 1. marca 2016, 13:46
  • Autor:pror

Piešťanský mestský úrad ešte nepredýchal minuloročnú „optimalizáciu“ a už je na programe ďalšie znižovanie počtu zamestnancov. Vedenie mesta zhodnotilo, že nepotrebuje ďalších päť referentov.

Po septembrovej reorganizácii úradu odišlo z radnice štrnásť zamestnancov, medzi nimi i skúsení manažéri. V renomovaných firmách by ich pracovné zručnosti či skúsenosti považovali len za ťažko nahraditeľné.

Na hlavu primátora Miloša Tamajku sa preto zosypala kritika i od poslancov mestského zastupiteľstva, keď mu ešte minulý rok vyslovili nedôveru alebo napríklad neschopnosť pripraviť včas a v náležitej kvalite rozpočet mesta na rok 2016 pochopili ako dôsledok prepustenia skúsených zamestnancov.

M. Tamajka sa však nezastavil, nenechal úrad „usadiť“ a zamestnancom v novovytvorenej organizačnej štruktúre nedoprial osvojiť si nové kompetencie. Primátorova „optimalizácia“ má pokračovanie a z personálnej zostavy radnice nechal vyškrtnúť ďalších päť úradníckych pozícií.

Podľa informácií Piešťanského týždňa sú pre neho zbytoční dvaja úradníci z Oddelenia IT a majetkových služieb, po jednom na Oddelení stavebných služieb a rozvoja mesta, na Oddelení sociálnych a školských služieb, ale i na Oddelení personálnych služieb.

Na „zoštíhlenom“ mestskom úrade sa však počas dovolenky jeho hovorkyne Evy Bereczovej nedá zistiť nič. Podľa vyjadrení primátorovej sekretárky Lenky Slimákovej odpovede ovláda len spomínaná dáma a nikto ju zrejme nedokáže zastúpiť.

Je nám ľúto, milí čitatelia, ale optimalizácia mestského úradu už nabrala taký rozmer, že v týždni jarných školských prázdnin tam nikto nie je schopný povedať, čo si od ďalšieho zníženia počtu zamestnancov na mestskom úrade sľubujú, aký to bude mať dopad na rozpočet a kedy zverejnia novú organizačnú štruktúru so spomínanými zmenami.

Hádam sa vyškrtávanie pracovných pozícií na radnici zastaví, keď
mestský úrad personálne vytvorí už len sekretariát M. Tamajku, prednosta mestského úradu z Brezovej pod Bradlom, právnik z Dubovian, zootechnička z Myjavy a súčasným primátorom na fundovaného odborníka v oblasti mestskej urbanistky, ale i stavebnej a parkovej architektúry preškolený IT technik.

Dočítate sa v Pieštanskom týždni číslo 9, ktoré je v predaji od 1. marca.


0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 28. apríla. Tento deň je Svetovým dňom bezpečnosti a zdravia pri práci. Meniny má Jarmila.
  • 28.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Pri príležitosti Dňa Zeme sa v okolitých obciach konalo veľké upratovanie. Inak to nebolo ani v Ostrove, ktorý sa už…
  • 28.04.2024, 00:01
  • Spravodajstvo / Región
Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 29. apríla. Tento deň je Európskym dňom solidarity a spolupráce medzi generáciami a Medzinárodným dňom tanca. Meniny…
  • 29.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
pondelok, 29. apríla 2024
Meniny má Lea, zajtra Anastázia