V Kocuriciach majú chodníky ako v Kocúrkove

  • Spravodajstvo
  • 26. februára 2016, 07:50
  • Autor:Jozef Vojčiniak

Pri všetkej úcte k občanom mestskej časti Piešťan – Kocuríc si literárny prívlastok v titulku vyslúžil prácou odvedenou v minulom roku tandem dodávateľ a investor pri výstavbe zhruba tristo metrov dlhého chodníka. Mestský úrad zaň zaplatil 61-tisíc eur.

Chodník vyhotovený zo zámkovej dlažby nadväzuje na časti vybudované v predchádzajúcom období. Minuloročný projekt mal názov „Chodníky Kocurice etapa II“. Pohľad na toto dielo vyvoláva u miestnych smiech cez slzy.

Dodávateľ riešil prekážky pri výstavbe „impozantným“ spôsobom. V jednej časti sa chodník scvrkol na šírku okolo pol metra, a ak po ňom kráča mamička s kočíkom, „šírka“ ju prinúti vojsť na cestu. V iných miestach zas ukrojil z profilu súbežne idúcej vozovky, že z nej ostalo niečo málo nad štyri metre a dve autá oproti sebe idúce sa na ňu nezmestia.

Ani ukončenie len pár metrov od autobusovej zastávky v tráve neostáva názvu Kocúrkovo nič dlžné. Obyvatelia sa počas daždivých dní z chodníka k autobusu brodia blatom a nastupujú z obrovskej kaluže. Originálne a oblasť Balkánu vo viacerých častiach pripomínajúce je napojenie okraja chodníka na cestnú komunikáciu.

Hovorkyňa Piešťan Eva Bereczová v článku na webovom portáli mesta v októbri minulého roku, zverejnenom pod názvom „Primátor si vypočul problémy Kocuričanov“, tieto fakty potvrdila: „Pri preberaní stavby do majetku mesta sa ukázalo aj viacero iných nedostatkov. Išlo najmä o široký pás štrku na ceste, ktorý má v zmysle projektu zabezpečiť odvodnenie komunikácií.“

V súčasnosti asi stratila pamäť, na kocurický chodník si nespomína a na otázky Piešťanského týždňa, o aký druh cesty v Kocuriciach ide, či je asfaltová alebo len spevnená kameňom a uvalcovaná, prišla nasledovná odpoveď: „Skladba vozovky nám v súčasnosti nie je známa.“ Zároveň konštatovala, že tento stav chodníkov v Kocuriciach je definitívny a výstavba ukončená.

V tejto časti mamičky s kočíkom po chodníku neprejdú.

Spackaným chodníkom, ako s jednou z hlavných investičných akcií, realizovaných v minulom roku, sa v editoriáli na titulnej strane prvého tohtoročného vydania piešťanského mesačníka Radnica informuje hrdí prvý muž mesta, primátor Miloš Tamajka.

Dočítate sa v Pieštanskom týždni číslo 8, ktoré je v predaji od 23. februára.


0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 3. mája 2024
Meniny má Galina, zajtra Florián