Seriál: Spoznávame piešťanské parkoviská (8.)

  • Spravodajstvo
  • 26. februára 2016, 09:12
  • Autor:am

Ak máte zdravé nohy a dostatok času, v Piešťanoch sa dá prejsť z jednej strany mesta na druhú bez väčších problémov i pešo. Mnohí však považujú dopravu vlastným automobilom za pohodlnú, komfortnú a rýchlu. No v prípade, že sa rozhodnete využiť rýchlosť štvorkolesového tátoša, musíte riešiť naoko banálny problém – kde zaparkovať? Cesty nie sú prispôsobené na taký veľký počet áut, vodiči často opúšťajú svojho miláčika zaparkovaného v riskantnej polohe či mieste. V nasledujúcich týždňoch si postupne ukážeme, aká je situácia na odstavných plochách piešťanských sídlisk, pred dennodenne využívanými budovami či nákupnými priestormi i na klasických parkoviskách.

Nemocnica Alexandra Wintera


Zaparkovať priamo pred piešťanskou nemocnicou je počas pracovných dní takmer nemožné. Dve desiatky odstavných miest sú za niekoľko minút zaplnené, voľné bývajú väčšinou len v neskorých večerných a nočných hodinách. Keďže v tomto priestore nie je žiadna dostupná plocha, vhodná na vybudovanie nových miest, situácia sa tak skoro nezmení.

„Parkovacie plochy zriadené v predpolí objektu nemocnice majú slúžiť prednostne pre parkovanie pacientov nemocničného zariadenia, kde sa nachádzajú okrem lôžkovej časti aj ordinácie lekárov. Dlhodobé parkovanie zamestnancov počas pracovnej doby by malo byť riešené v rámci parkovacích miest v dvornej časti nemocnice a v dostupnej vzdialenosti na parkovisku Nálepkova,“ informovala Eva Bereczová, hovorkyňa mesta Piešťany.

Keďže vo dvore nemocnice je len obmedzený počet parkovacích miest, s veľkou pravdepodobnosťou sa ani zamestnancom nepodarí do týchto plôch vozidlo vtesnať. Aby sa parkovanie zbytočne nepredražilo a nemuseli hradiť výšku stojného podľa hodinovej sadzby, mali by si zaobstarať parkovaciu kartu. Je to schodnejšie riešenie, ako hazardovať na zakázaných či vyhradených plochách a riskovať pokutu. Obyvateľa Piešťan s trvalým alebo prechodným bydliskom v tomto meste karta vyjde na 25 eur ročne. Ak zamestnanec býva mimo kúpeľného mesta, na základe pracovnej zmluvy dostane parkovaciu kartu, no zaplatí za ňu 35 eur. Týždenná karta vyjde na šesť eur. Žiadne úľavy pre zamestnancov nemocnice ani dôchodcov, často navštevujúcich liečebné zariadenia, nejestvujú.

Dočítate sa v Pieštanskom týždni číslo 8, ktoré je v predaji od 23. februára.

0 Shares

Najnovšie správy

Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Pri príležitosti Dňa Zeme sa v okolitých obciach konalo veľké upratovanie. Inak to nebolo ani v Ostrove, ktorý sa už…
  • 28.04.2024, 00:01
  • Spravodajstvo / Región
Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 28. apríla. Tento deň je Svetovým dňom bezpečnosti a zdravia pri práci. Meniny má Jarmila.
  • 28.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
nedeľa, 28. apríla 2024
Meniny má Jarmila, zajtra Lea