V Piešťanskom týždni 36/2015 sa dočítate…

  • Spravodajstvo
  • 31. augusta 2015, 15:32
  • Autor:red

Ak vás zaujíma aktuálne dianie v Piešťanoch, ale i v regióne, neváhajte a už v utorok ráno si kúpte najnovšie vydanie Piešťanského týždňa! Dočítate sa v ňom o horúcich novinkách v politickom, spoločenskom, kultúrnom i športovom dianí. Gazdinky sa môžu inšpirovať receptom, mladé ženy bábätkom, muži fotografiami krásnych dám a tí, čo ešte neobjavili naše kvality, listovaním 24 strán najčítanejšieho regionálneho periodika Piešťanský týždeň.

Na radnici majú odborníka na špehovanie zamestnancov

Po marcovom amatérskom fiasku s bezpečnostným auditom na piešťanskej radnici sa vedenie mesta zrejme poučilo a na takúto činnosť už má vyškoleného profesionála s právoplatným certifikátom. Názov oprávnenia znie na dnešnú dobu takmer až neuveriteľne. Jeden z referentov mestského úradu totiž disponuje potvrdením, že úspešne absolvoval seminár s názvom "Monitorovanie a sledovanie zamestnancov na pracovisku".

Divoké parkovanie v kúpeľnom meste

Piešťanské parkovanie alebo, kde všade dokážu vodiči svojich štvorkolesových, ale i tých jednostopých miláčikov v kúpeľnom meste odstaviť. Na zdokumentovanie sme použili fotogalériu skupiny na tento účel zriadenej na sociálnej sieti a doplnili ich našimi vlastnými zisteniami. Stanovisko nám poskytla i piešťanská mestská polícia.

Pri práci zahynul muž zo Šterús

Ani záchranársky vrtuľník, ktorý pristál v priemyselnom areáli na Vrbovskej ulici v Piešťanoch pri diaľnici už žiaľ nestihol pomôcť zachrániť 41 – ročného Petra M. zo Šterús. Skonal v piatok 28. augusta po tom, čo sa mu mala odtrhnúť gurtňa (lano) na žeriave, ktorým mal manipulovať s oceľovou konštrukciou.

Jazda taxíkom: Snáď to nebolo len o šťastí

Vidieť na ceste piešťanský taxík je stresujúce, či už z pohľadu vodiča druhého vozidla, cyklistu alebo chodca. Nejedna skúsenosť hovorí, že najmä vodiči väčších spoločností jazdia neohľaduplne a porušujúc predpisy naháňajú každé euro. Je to tak stále?

Švédi z Rednexu spustili kolotoč otočiek, výskokov aj pádov

Piešťanská Lodenica – festival hudby, tanca, zábavy, stretnutí nových i starých lások či priateľstiev dospela do sedemnásteho roku. Črty adolescenta nahradila mladá dospelosť. Mala energiu, patriotizmus, empatiu i bezstarostnú dobráckosť, ktorá sa znásobovala množstvom hudby, pohármi vypitého piva a pribúdaním hviezd – na oblohe i na pódiách.

Storočnému Piešťancovi vinšoval celý svet

Do histórie Piešťan pribudol ďalší storočný človek. Po viacerých ženách, ktoré dosiahli tento krásny vek si číslicu s jednotkou a dvoma nulami môže od soboty 29. augusta písať k svojmu menu Ján Rúčka z piešťanského Floreátu. Storočnému deduškovi vinšovali prostredníctvom sociálnej siete Facebook ľudia z celého sveta.

Trebatice nadeľovali, Borovce i Moravany na čele tabuľky

Regionálne futbalové súťaže pokračovali ďalším kolom a opäť boli vidieť zaujímavé zápasy. Trebatice si schuti zastrieľali a Moravskému Svätému Jánu nadelili 6:0, Borovce vyhrali aj štvrtý súťažný zápas a vedú tabuľku oblastných majstrovstiev, Banka vyhrala v Dubovanoch 4:1 a darí sa aj Moravanom, ktoré porazili Horné Trhovište a vedú ôsmu ligu bez straty bodu.

Piešťanský akvatlon v znamení pretekárov Drahovských

Počas uplynulej nedele bolo na Lodenici a popri Váhu opäť rušno. Konal sa tu totiž piaty ročník Piešťanského akvatlonu, ktorý je zaradený do Slovenského pohára v dospelých i mládežníckych kategóriách. Veľmi dobre si na domácej pôde viedli aj Piešťanci – najmä súrodenci Lýdia a Tadeáš Drahovskí, ktorí ovládli svoje kategórie a dekorovali tak zisk titulov majstra Slovenska v akvatlone pre rok 2015.


Prvý ročník Crossracu dal pretekárom riadne zabrať

Brodenie sa v blate, plávanie v teniskách, šplhanie sa po stohu slamy a dobrý pocit po pretekoch s kapelou Slniečko. Tak toto všetko mohli zažiť pretekári na prvom ročníku prekážkového behu Crossrace, ktorý sa konal za slnečného počasia v sobotu 22. augusta na Bezovci. Vyše sedemdesiat pretekárov si zmeralo sily v dvoch dĺžkach trate a rozhodne ich nečakalo nič jednoduché.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava