Priemyslovka začína novú etapu, ide do lepšieho

  • Spravodajstvo
  • 26. augusta 2015, 10:23
  • Autor:am

Školský rok už pomaly, ale isto klope na dvere a vzdelávacie inštitúcie sa pripravujú na príchod žiakov do lavíc. Z jednej z nich však počuť vŕtačky a posúvanie nábytku. Pedagógovia zo Strednej priemyselnej školy elektrotechnickej v Piešťanoch usilovne pripravujú nové priestory svojho pôsobenia.

S dobrou náladou nás v „starej budove“ na Námestí SNP privítal riaditeľ školy Jozef Kolník spolu so svojím zástupcom Miroslavom Donovalom. Už tam nie je na čo pozerať – takmer všetko majú priemyslovkári svojpomocne presťahované. Presunuli sa do budovy na Brezovej ulici, doteraz slúžiacej len študentom Strednej odbornej školy záhradníckej. Od septembra sa podelia – na prízemí ostanú záhradníci, prvé a druhé poschodie obsadí priemyslovka.
Je jasné, že areály sú neporovnateľné. Zatiaľ čo na Námestí SNP študenti nemali žiadnu možnosť „vyvetrať sa“, na Brezovej im poslúži veľký školský dvor a ihriská. V budove je i jedáleň, telocvičňa a internát, čo si Jozef Kolník pochvaľuje. „Žiaci sa predtým museli s určitým bezpečnostným rizikom presúvať na obed do inej budovy. Teraz, keď budú mať po šiestej hodine obed a siedmu – ôsmu ešte vyučovanie, ostanú v areáli,“ povedal s úsmevom riaditeľ.
Vo vnútri budovy pracuje celý učiteľský zbor. Triedy pripravujú odborní profesori, ale i „jazykárky“ či matematikárky. Všetci pozitívne naladení zmenu považujú za dobré riešenie. „Nábytok sme aj so študentmi sťahovali ešte v júni,“ informoval nás riaditeľ a prezradil, že niektorí študenti si sťahovaním „odpracovali“ disciplinárny trest. Všetko zvládli obdivuhodne – bez pomoci akejkoľvek firmy. Väčšina tried zo 14 odborných a 16 bežných je pripravená, vrátane interaktívnych tabúľ a počítačov. Priestory sú dostatočne veľké, vynovené a chýba im už len „posádka“.
Riaditeľ nám prezradil, že optické káble v triedach by rád využil na vyučovacie účely. Potrebné je už len zakúpiť smart televízie. Každú z tried chce týmto zariadením vybaviť v priebehu roka.
Do lavíc Strednej priemyselnej školy elektrotechnickej zasadne v nasledujúcom školskom roku 415 žiakov.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 35, ktoré je v predaji od 25. augusta.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 28. apríla. Tento deň je Svetovým dňom bezpečnosti a zdravia pri práci. Meniny má Jarmila.
  • 28.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 29. apríla. Tento deň je Európskym dňom solidarity a spolupráce medzi generáciami a Medzinárodným dňom tanca. Meniny…
  • 29.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Pri príležitosti Dňa Zeme sa v okolitých obciach konalo veľké upratovanie. Inak to nebolo ani v Ostrove, ktorý sa už…
  • 28.04.2024, 00:01
  • Spravodajstvo / Región
pondelok, 29. apríla 2024
Meniny má Lea, zajtra Anastázia