V Piešťanskom týždni 35/2015 sa dočítate…

  • Spravodajstvo
  • 24. augusta 2015, 14:06
  • Autor:red

Ak vás zaujíma aktuálne dianie v Piešťanoch, ale i v regióne, neváhajte a už v utorok ráno si kúpte najnovšie vydanie Piešťanského týždňa! Dočítate sa v ňom o horúcich novinkách v politickom, spoločenskom, kultúrnom i športovom dianí. Gazdinky sa môžu inšpirovať receptom, mladé ženy bábätkom, muži fotografiami krásnych dám a tí, čo ešte neobjavili naše kvality, listovaním 24 strán najčítanejšieho regionálneho periodika Piešťanský týždeň.

T. Mikuš: Zodpovední nenapádajú jeden druhého, ale hľadajú riešenia

S predsedom Trnavského samosprávneho kraja Tiborom Mikušom sme sa porozprávali o jeho pohľade na aktuálnu situáciu v Piešťanoch, problematiku letiska, vilu Löger. Odpovedal aj na otázky o cyklochodníkoch či stredných školách, ktorých je podľa platnej legislatívy krajská samospráva zriaďovateľom.


Ďakujeme, že ste s nami!

V uplynulom týždni sa na našej facebookovej stránke objavilo krásne okrúhle číslo, signalizujúce vzrastajúci počet sympatizantov. Je vás už viac ako 6-tisíc a my si vážime každého jedného.

Hovorkyňu mesta novinári šikanujú a vydierajú!

Hovorkyňu Evu Bereczovú šikanujú, vydierajú a vyhrážajú sa jej zničením! I takto sa dá zhrnúť príspevok pracovníčky mestského úradu na internetovej stránke piešťanského primátora. Podľa advokáta Martina Palkoviča ide zrejme o trestný čin vydierania a E. Bereczová by mala tieto skutočnosti oznámiť na polícii.

Za gejzíry vody zodpovedá správca komunikácie

Po trápení s tropickými horúčavami sa Piešťany začiatkom minulého týždňa ocitli v moci búrok a prudkých lejakov. Pre mnohých vytúžená zmena klímy však priniesla na cestách a chodníkoch kúpeľného mesta množstvo nepríjemných zážitkov. Odstrekujúca voda spod kolies automobilov nejednému z nás dopriala neželanú spŕšku vody zo smeru, pred ktorým nás dáždnik neuchráni.

Príbeh skoro rozprávkový o tréningovej hokejovej hale

Hokejovú extraligu máme na najbližší ročník v Piešťanoch po turbulentných týždňoch zabezpečenú, Havrani už trénujú po rekonštrukcii chladiaceho zariadenia Easton arény na domácom ľade, návštevníci pred hokejovými zápasmi odstavia autá na rozľahlom parkovisku v susedstve štadióna, zdá sa, že všetko je v poriadku… Až na to, že na spomínanom parkovisku mala v týchto dňoch finišovať výstavba tréningovej hokejovej haly nielen pre potreby Piešťancov, ale aj na prípravu mládežníckych reprezentácií Slovenska do 18 a 20 rokov.

Kde sa hrajú vrbovské deti?

O stave piešťanských detských ihrísk sme písali ešte v júli. Minulý týždeň sme navštívili aj druhé mesto v regióne, rodisko madagarskarského kráľa – Vrbové. Prešli sme sa po ihriskách, porozprávali s okoloidúcimi a zastavili sa aj na mestskom úrade.

Priemyslovka začína novú etapu, ide do lepšieho

Školský rok už pomaly, ale isto klope na dvere a vzdelávacie inštitúcie sa pripravujú na príchod žiakov do lavíc. Z jednej z nich však počuť vŕtačky a posúvanie nábytku. Pedagógovia zo Strednej priemyselnej školy elektrotechnickej v Piešťanoch usilovne pripravujú nové priestory svojho pôsobenia.


Sťahovanie havranov sa začne na jeseň

Sťažnosťami občanov na nadmernú hlučnosť spôsobovanú havraními kolóniami hniezdiacimi na Ul. A. Hlinku v Piešťanoch sa pracovníci Referátu životného prostredia mestského úradu usilovne zaoberali aj napriek stanovisku Štátnej ochrany prírody SR (ŠOP) z mája tohto roku, v ktorom sa uvádza, že havrana, ako chráneného živočícha, v zmysle zákona o ochrane prírody, je zakázané úmyselne rušiť pri hniezdení, odstraňovať alebo ničiť jeho hniezdiská a ŠOP-ka podľa súčasnej situácie nepovažuje hlučné správanie havranov za vec, ohrozujúcu verejné zdravie ani bezpečnosť ľudí. Začiatkom júla pracovníci referátu oficiálne požiadali ministerstvo životného prostredia o udelenie výnimky na odstránenie havraních hniezd v spomínanej lokalite.

Veslár Babač na MS štartovať nebude, mal nehodu na bicykli

Piešťanský veslár a reprezentant Slovenska Lukáš Babač, nedávny víťaz Svetového pohára sa poctivo pripravoval na vrchol sezóny – majstrovstvá sveta v o Francúzsku, kde mal medailové ambície. Ešte vo štvrtok rozprával novinárom na tlačovej konferencii na Lodenici o svojej forme i ambíciach, no po tomto víkende je tomu všetko inak.

Presunie M. Moravcová plavecký kemp do Čilistova?

V piatok dopoludnia zavrel svoje brány šiesty ročník letného plaveckého kempu Martiny Moravcovej. Počas troch prázdninových turnusov si v Piešťanoch zdokonaľovalo pod vedením najúspešnejšej slovenskej plavkyne v histórii a jej trénerským tímom svoju techniku vyše 180 mladých plavcov z rôznych kútov Slovenska i zahraničia. My sme sa s legendárnou M. Moravcovou na záver kempu pozhovárali, aby nám priblížila viaceré detaily z tohto, dnes už tradičného plaveckého sústredenia pre nádejných plavcov.


Vodnopóloví veteráni z Piešťan sú majstrami

Na nedávno skončených 16. majstrovstvách sveta veteránov v plávaní, skokoch do vody a vo vodnom póle, ktoré sa konali v ruskej Kazani sa výborne darilo vodnopólistom z piešťanského tímu KVP H20. Tí na šampionáte doslova excelovali. Piešťanskí veteráni na turnaji nenašli konkurenciu a stali sa majstrami sveta!

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 1. mája. Tento deň Sviatkom práce, Sviatkom sv. Jozefa robotníka, patróna všetkých pracujúcich a Svetovým dňom astmy.…
  • 01.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 30. apríla. Tento deň je Svetovým veterinárnym dňom. Meniny má Anastázia.
  • 30.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 2. mája 2024
Meniny má Žigmund, zajtra Galina