Veterán cup putoval z Pobedima do Starej Turej

  • Spravodajstvo / Región
  • 6. augusta 2015, 10:58
  • Autor:ben

Deväťdesiat rokov organizovaného futbalu si v sobotu v Pobedime pripomenuli premiérovým ročníkom Veterán cupu pre mužstvá s hráčmi nad 35 rokov. Pozvanie prijalo 12 tímov nielen z regiónu, ale i okresov Levice a Topoľčany.

Predpoludním v dvoch skupinách po šesť mužstiev sa hralo systémom každý s každým 2×10 minút, popoludní osem najlepších hralo od štvrťfinále vyraďovacím systémom. Na pobedimský trávnik sa vmestili tri miniihriská s rozmermi 20×40 metrov.
„Pred mesiacom nás pozvali na podobný turnaj do moravského Kroměříža a tam nám napadlo, že to skúsime aj my a oslávime tak okrúhle výročie futbalu v obci,“ do úsmevu skrýval únavu Miloš Miklovič, tajomník FK 1925 Pobedim. Príprava turnaja v rekordne rýchlom čase mu dala riadne zabrať, posledné dni pred jeho začiatkom odchádzal zo štadióna pred polnocou.
Hoci primát tímu s najnižším vekovým priemerom – 42 rokov – patril domácemu FK Pobedim, jeho účinkovanie na turnaji sa skončilo už vo štvrťfinále, keď podľahol susednému TJ Ostrov 1:5. Úlohu favorita nakoniec splnili hráči BAF Stará Turá. Prišli spoločne klubovým mikrobusom a z ich výkonu sa dalo vybadať, že sa stretávajú a hrajú pravidelne. Vo svojom strede mali i najlepšieho strelca, dvanásťgólového Jozefa Tuku. Veteráni z Jacoviec im vo finále síce dýchali na chrbát, ale po remíze 3:3 v streľbe z bieleho bodu Staroturanci už nezaváhali a domov si odviezli pohár pre víťaza.
Veľký potlesk si od divákov vyslúžil i najstarší hráč, 71-ročný Marián Bako z Piešťan, a rovnako druhý pobedimský tím AS Roma. Po prečítaní jeho súpisky si najmä starší fanúšikovia nevdojak spomenuli na slávnu knižnú Klapzubovu jedenástku, veď osem hráčov malo spoločné priezvisko Toráč. Príjemný deň v Pobedime ukončila opekačka a večerná zábava s hudobnou skupinou Smoliari.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 32, ktoré je v predaji od 4. augusta.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je nedeľa 5. mája. Tento deň je Medzinárodným dňom pôrodných asistentiek a Svetovým dňom hygieny rúk. Meniny má Lesia,…
  • 05.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
nedeľa, 5. mája 2024
Meniny má Lesana, zajtra Hermína