Premávka bude obmedzená do konca prázdnin

  • Spravodajstvo
  • 5. augusta 2015, 09:54
  • Autor:am

V Piešťanoch rastie nové nákupné centrum, čo okrem zvýšeného počtu nákladných vozidiel evokuje už aj dopravné obmedzenie na Bratislavskej ceste. Zisťovali sme, dokedy sa vodiči na jednej z najvyťaženejších komunikácií mesta musia obrniť trpezlivosťou.

Niekoľko metrov za svetelnou križovatkou Bratislavská-Krajinská pribudnú ďalšie semafory. Cestné napojenie k budúcemu Lidlu si vyžaduje aj rozšírenie Bratislavskej cesty vložením samostatného pruhu pre ľavé odbočenie zo smeru od Trnavy a vybudovaním pravého vyraďovacieho pruhu zo smeru od centra mesta. Stavitelia nezabudli ani na chodcov. „Naprieč komunikáciou vybudujeme priechod pre peších, napojený na rampu, vyrovnávajúcu terénne rozdiely. Spojí predajňu s priľahlým sídliskom,“ uviedol pre Piešťanský týždeň hovorca spoločnosti Lidl Tomáš Bezák.
V súčasnosti je uzavretý len chodník, a tak nás zaujímalo, v akom štádiu sú práce na rozširovaní komunikácie. „Prekladáme inžinierske siete pod budúcim odbočovacím pruhom. Preto je chodník nefunkčný,“ informoval nás hovorca a dodal, že následne plánujú výstavbu odbočovacích pruhov a nových chodníkov pre peších, vrátane napojenia sídliska. Na záver dostane vozovka nový povrch a osadia trvalé dopravné značky. Ukončenie prác naplánovali na 31. august. Cesta má byť po celý čas prejazdná. Zúžené jazdné pruhy čiastočne zachovajú jej plynulosť. V čase búracích prác a pokladania finálnych asfaltových vrstiev vozovky sa však nevyhneme úplnému uzavretiu jedného z jazdných pruhov. Dopravu vtedy zreguluje prenosná cestná svetelná signalizácia.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 32, ktoré je v predaji od 4. augusta.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 17. mája. Tento deň je Svetovým dňom hypertenzie a Svetovým dňom telekomunikácií. Meniny má Gizela, Aneta.
  • 17.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 18. mája 2024
Meniny má Viola, zajtra Gertrúda