V Piešťanskom týždni 32/2015 sa dočítate…

  • Spravodajstvo
  • 3. augusta 2015, 14:54
  • Autor:red

Ak vás zaujíma aktuálne dianie v Piešťanoch, ale i v regióne, neváhajte a už v utorok ráno si kúpte najnovšie vydanie Piešťanského týždňa! Dočítate sa v ňom o horúcich novinkách v politickom, spoločenskom, kultúrnom i športovom dianí. Gazdinky sa môžu inšpirovať receptom, mladé ženy bábätkom, muži fotografiami krásnych dám a tí, čo ešte neobjavili naše kvality, listovaním 24 strán najčítanejšieho regionálneho periodika Piešťanský týždeň.

V obchode s diplomovkami lietal i viceprimátor

Biznisu s vypracovaním vysokoškolských prác sa venovala firma eSeminarky.sk. Pri jej zrode stál spolu so svojím spoločníkom Tiborom Nyitrayom súčasný piešťanský viceprimátor Michal Hynek.  Seminárne, ale i bakalárske práce vypracovávali študenti. S používaním cudzích prác podľa zistení Piešťanského týždňa mal počas štúdií na vysokej škole osobnú skúsenosť i samotný viceprimátor.

 
Kaštieľ v Moravanoch  – Národná kultúrna ruina číslo 954

Kráčal som bez povolenia po pozemku a vstúpil do sál nehnuteľnej národnej kultúrnej pamiatky v Moravanoch nad Váhom, evidovanej v rovnomennom registri pod číslom 954. V 15. storočí vyrástol vraj na mieste stredovekého hrádku renesančný kaštieľ, stavebný klenot vidieckej šľachtickej architektúry. Jeho história je dlhá a poučná. Poučná najmä v tom, že sa narodil a rozkvital v období temného feudalizmu, dobre sa cítil i v ranom a rozvinutom kapitalizme, neublížili mu ani dve svetové vojny, nezničil ho ani nezmyselný experiment zvaný socializmus… Zdolala ho až naša súčasná demokracia.

 
Poslanci za sto euro, vedenie radnice až za trojnásobok

Okolnosti poslaneckej cesty do Poděbrad sme preverili. Žiadosť o zverejnenie informácií sme zaslali priamo účastníkom otvorenia letnej kúpeľnej sezóny v Poděbradoch Adriane Drahovskej, Tomášovi Hudcovičovi a Petrovi Trembošovi. Odpovede prišli takmer obratom. Z nich vyplýva, že začiatkom mája tohto roku odcestovala trojica poslancov na návštevu partnerského mesta.

 
Viceprimátora M. Hyneka do dozornej rady letiska nezvolili

V uplynulom mesiaci sa konalo Valné zhromaždenie spoločnosti Letisko Piešťany a.s. Rozhodujúcim vlastníkom letiska s nadpolovičným podielom akcií je Trnavský samosprávny kraj. Niečo nad dvadsať percent vlastní štát a najmenšiu časť v majetkových pomeroch má k dispozícii mesto Piešťany. Za člena dozornej rady kandidoval piešťanský viceprimátor Michal Hynek. Neuspel a tak sme zisťovali dôvody prečo.

Okolo schátranej pamiatky chodíme už desiatky rokov

Brány amfiteátra sú zavreté už viac než štvrť storočia. Napriek mnohým plánom na obnovu je areál prírodného kina dodnes nevyužívaný. Čo s ním bude?

Na pešej zóne hliadkujú policajti

S príchodom letných dní sa v Piešťanoch sa v posledných dňoch zvýšila i frekventovanosť na Winterovej ulici. Čoraz viac sa objavujú i neohľaduplní cyklisti, kolobežkári či korčuliari.

Zábava na „úrovni“ alebo čakanie na novú diskotéku

Leto je v plnom prúde, festivaly sú za nami i pred nami, no kým sa žiadne open-air akcie nekonajú, chodíme sa baviť na diskotéky. Teda… chceli by sme. Máme však na aké? Vytiahli sme päty z domu, pochodili mesto krížom krážom a potvrdili si, o čom sa verejne rozpráva už dlhší čas.

Havrani začali prípravu s výrazne obmeneným kádrom!

Hokejisti ŠHK 37 Piešťany odštartovali v nedeľu prípravu na svoju štvrtú extraligovú sezónu. Nakoľko v Easton aréne prebieha rekonštrukcia strojovne, havrani začali trénovať na ľadovej ploche v Nitre na Klokočine, kde by sa mali pripravovať aj v priebehu nasledujúcich dní. Káder Piešťan sa oproti minulej sezóne výrazne obmenil a z minuloročného kádra sú v tíme len päť hráčov.

Triatlon Slovakman 226 opäť ovládol legendárny Petr Vabroušek

Piešťanská Lodenica v sobotu žila jedným z najlepších športových podujatí, ktoré sa počas roka v Piešťanoch konajú. Po piaty raz sa tu totiž konali jediné preteky v dlhom triatlone na Slovensku – Slovakman 226. Premožiteľa opäť nenašiel „mimozemšťan“ z Otrokovíc Petr Vabroušek, ktorý Slovakmana ovládol už po siedmy raz a naďalej tak ostáva neporazený. Tento rok ho však popreháňal ďalší Čech Lukáš Krpec.

Vrbovčania Bohm s Loučkom Slovakmana zvládli, Sedliačik musel odstúpiť

Na štart Slovakmana sa tento rok premiérovo postavili aj traja pretekári z piešťanského okresu – Piešťanec Pavol Sedliačik a Vrbovčania Marián Bóhm a Roman Loučka. Kým obaja pretekári z klubu Triatlon Vrbové preteky úspešne dokončili, P. Sedliačik musel pred záverom cyklistiky kvôli zdravotným problémom odstúpiť. Napriek tomu si všetci traja zaslúžia absolutórium a my sme ich po Slovakmanovi požiadali, aby sa s nami podelili o svoje zážitky zo Slovakmana.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 5. mája. Tento deň je Medzinárodným dňom pôrodných asistentiek a Svetovým dňom hygieny rúk. Meniny má Lesia,…
  • 05.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
nedeľa, 5. mája 2024
Meniny má Lesana, zajtra Hermína