V Piešťanskom týždni 28/2015 sa dočítate…

  • Spravodajstvo
  • 6. júla 2015, 14:58
  • Autor:red

Ak vás zaujíma aktuálne dianie v Piešťanoch, ale i v regióne, neváhajte a už v utorok ráno si kúpte najnovšie vydanie Piešťanského týždňa! Dočítate sa v ňom o horúcich novinkách v politickom, spoločenskom, kultúrnom i športovom dianí. Gazdinky sa môžu inšpirovať receptom, mladé ženy bábätkom, muži fotografiami krásnych dám a tí, čo ešte neobjavili naše kvality, listovaním 24 strán najčítanejšieho regionálneho periodika Piešťanský týždeň.

Valné zdromaždenie TAVOS-u: Včera, dnes a zajtra

Pred niečo vyše týždňom na 6. zasadnutí mestského zastupiteľstva (MsZ) vo veľkej zasadačke mestského úradu primátor Miloš Tamajka odmietol informovať poslancov o svojom postupe na Valnom zhromaždení Trnavskej vodárenskej spoločnosti TAVOS. Minulý týždeň vo štvrtok jeho dlhý monológ k priebehu valného zhromaždenia, konaného dva dni pred mestským zastupiteľstvom, v neskorých večerných hodinách „zobudil“ unavený a preriedený poslanecký zbor(z 19 pôvodne prítomných poslancov ich ostalo po 22.00 h v zasadačke mestskej knižnice trinásť).

Vilu Löger chcú Piešťany vymeniť za dve nehnuteľnosti

Zaujímavú informáciu sa dozvedeli poslanci piešťanského mestského zastupiteľstva na 7. rokovaní tohto orgánu vo štvrtok 2. júla. Mesto Piešťany chce získať Vilu Löger do vlastníctva a výmenou ponúknuť kraju dva svoje objekty – reštauráciu Semafor a Vilu dr. Lisku. Oba majú prenajaté stredoškolské či kultúrne inštitúcie, ktorých zriaďovateľom je TTSK.

Budú Piešťany bez extraligového hokeja?
 
Fanúšikovia hokejového klubu ŠHK 37 Piešťany prišli na štvrtkové zasadnutie mestského zastupiteľstva protestovať a požadovali väčšiu podporu pre extraligistu zo strany mesta. Podľa nepotvrdených informácii reálne hrozí, že v budúcom ročníku havrani z existenčných dôvodov nenastúpia do extraligy. Vystúpenie zástupcov fanklubu rozvírilo diskusiu a svoje názory si k tomu povedali aj primátor Miloš Tamajka, či prezident ŠHK 37 Piešťany Jaroslav Lušňák.


Tamajka verzus Malík: Trestné oznámenie?

Dvesto dní Miloša Tamajku v úrade primátora zhodnotil zo svojho pohľadu vo štvrtok na rokovaní mestského zastupiteľstva poslanec Jozef Malík (NEKA).

Štvorročného chlapca prevážal vrtuľník do Bratislavy

Hasičov aj diaľničnú polícia v nedeľu 5. júla privolali krátko po 15.00 h k dopravnej nehode  na diaľnici D1.  Vodič na Peugeotu 307 smerom na Trnavu. „Pravdepodobne dostal mikrospánok, zišiel mimo cestu vpravo, kde sa s vozidlom niekoľko krát prevrátil. Vo vozidle sa zranila spolujazdkyňa a štvorročný chlapec z Trnavy, ktorého s poranením hlavy previezol vrtuľník do bratislavskej nemocnice,“ uviedla pre Piešťanský týždeň krajská policajná hovorkyňa Mária Linkešová.

Cestári sa pustili do opravy  Vrbovskej a Priemyselnej ulice

V minulom čísle Piešťanského týždňa sme uverejnili článok i fotografiu o výmoľoch na cestách. Na Vrbovskej ceste sa hneď po vyjdení našich novín pustili cestári do opravy najväčšieho výtlku, ktorý sa nachádza pozdĺž komunikácie susediacej s rodinnými domami v miestnej časti Kanada. Vyfrézovali aj jamy na Priemyselnej ulici.


Jeden z najlepších letcov  uviazol v štrbine piešťanského činžiaka

Na Ulici Svätého Štefanav Piešťanoch uviazol v štrbine činžiaka čierno-hnedý vtáčik. Najskôr vydával svoje prenikavé „srííí“ a potom sa už iba bezmocne metal visiac hlavou dolu z činžiaka. Tam ho zbadal obyvateľ Ivan Kurtiš.
Vtáča bolo príliš ďaleko od balkónov, takže mu nevedel pomôcť. Preto v stredu 1. júla zavolal Tibora Šnajdára zo záchrannej stanice voľne žijúcich živočíchov Spoločnosti Havran . Ten sa vyškriabal po rebríku na strechu, navliekol si horolezeckú výstroj a zlanil k bezmocnému operencovi.

Zabudnutá Helsinská ulica je stále bez úprav

V piešťanskej lokalite Heinola pred niekoľkými rokmi „vyrástlo“ mnoho rodinných domov. Tamojší obyvatelia sa o svoj majetok príkladne starajú a zveľaďujú ho, no stále im chýba základ – slušný prístup do svojho domova.

„Družina“ pre školákov cez leto nebude

Deťom sa od utorka začali dva mesiace prázdnin, no rodičia i väčšina starých rodičov musí pracovať. Predstava dvojmesačnej dovolenky akurát ironicky nadvihne kútiky pier, a tak matky a otcovia začínajú vymýšľať čo s deťmi.


Útulkáči sa chladia v bazéniku, no búrok sa boja

Neznesiteľné horúčavy posledných dní trápia nielen ľudí, ale aj zvieratá. Ako prežívajú letné obdobie psy a mačky bez domova, sme sa minulý piatok boli presvedčiť v piešťanskom útulku.

O Hološka majú záujem kluby z Ruska, Turecka či Austrálie

Piešťanský futbalista a slovenský reprezentant Filip Hološko sa prvýkrát po trinástich rokoch ocitol v situácii, kedy nemá podpísanú zmluvu. Tá posledná v tureckom Besiktasi Istanbul, kde pôsobil posledné roky mu na konci mája vypršala. O jeho ďalšej budúcnosti sa rozhodne v najbližších týždňoch a špekuluje sa o veľkom záujme troch klubov.

Futbalisti Vrbového vypadli do štvrtej ligy

V tretej najvyššej futbalovej súťaži na Slovensku nebude mať okres Piešťany v budúcej sezóne ročníka žiadneho zástupcu. Ešte v roku 2013 to boli až traja, no po Moravanoch a Piešťanoch vypadli zo súťaže aj futbalisti MFK Vrbové a budú hrať od jesene vo štvrtej lige.

0 Shares

Najnovšie správy

Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav