Hádzanári nedali Bratislavčanom šancu

  • Šport / Hádzaná
  • 30. apríla 2015, 08:22
  • Autor:th/mn

Prvoligoví hádzanári MHK Piešťany privítali v poslednom domácom stretnutí tejto sezóny ŠKP Bratislava, ktorý porazili jednoznačne 38:29, a v ďalšom kole budú v Malackách bojovať o tretie miesto v súťaži.

Od začiatku zápasu boli Piešťanci lepší s dobre fungujúcou obranou, z ktorej vyrážali do rýchlych protiútokov. V 5. min viedli už 4:0 a prvý gól inkasovali v 7. min. Rýchle protiútoky zakončoval najmä Kožík, ktorý v prvom polčase strelil 10 gólov. Skóre narastalo a v 20. min viedli Piešťanci už 17:2. Posledná desaťminútovka bola vyrovnaná, keď sa presadzovali aj hráči ŠKP a upravili na polčasových 9:24. V prvých 15 minútach chytal výborne Kapša a v zápase chytil aj tri sedemmetrové hody.
V druhom polčase si MHK do 37. min udržiaval polčasový náskok. Potom hostia využili dvojnásobné vylúčenie Piešťan na zníženie 18:29. Postupne sa dostali na ihrisko všetci domáci hráči a Piešťany udržiavali desaťgólový náskok až do konca stretnutia, ktoré nakoniec vyhrali 38:29.
Martin Nedorost, tréner MHK: „Na zápas sme nastupovali s cieľom bodovať. V prvom polčase sme výborne bránili a prechádzali do rýchlych protiútokov. Hrali sme kolektívne nielen v obrane, ale aj v útoku. Zachytali obaja brankári Kapša aj Šantavý. V útoku na pivote zahral dobre pri zranení Ďurinu Vlado. Vedeli sme, že aj napriek vysokému vedeniu skúsia mladí Bratislavčania ešte niečo so zápasom spraviť. V druhom polčase sme im nedovolili rýchlo znížiť a udržiavali náskok z prvého polčasu. Hostia však neustále hrozili vysunutou obranou, z ktorej vyrážali do protiútokov. Hrala sa rýchla hádzaná, padali góly po pekných akciách, čo ocenila aj plná hala, ktorá vytvorila krásnu kulisu, za čo sa im na záver hráči poďakovali. O dva týždne cestujeme do Malaciek, kde zabojujeme v priamom súboji o tretie miesto. Som rád, že sme si v tejto sezóne udržali doma stopercentnú úspešnosť.“
Zostava MHK: Šantavý, Kapša – Ďurina, Matejovič, Varačka 1, Majerník 5, Nedorost, Vlado 4, Kotula, Kožík 14, Stano 2, Majbík 10, Strižinec 2

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 18, ktoré je v predaji od 28. apríla.


0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 25. marca. Tento deň je Dňom zápasu za ľudské práva a Medzinárodným dňom spomienky na obete otroctva…
  • 25.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 28. marca 2024
Meniny má Soňa, zajtra Miroslav