Pre nové kúpalisko zmrazili peniaze z dvoch ulíc

  • Spravodajstvo
  • 1. júla 2014, 13:58
  • Autor:ip

Hlavnými materiálmi viac ako šesť hodín trvajúceho mestského zastupiteľstva v Piešťanoch boli hodnotenia rozpočtov príspevkových organizácií a tiež rozpočtu mesta. V stredu 25. júna poslanci rozhodli aj o zmenách v tomto dokumente. Na základe rozhodnutia mestského parlamentu sa napríklad financie nepoužijú na úpravu dvoch ulíc, ale zmrazia sa pre potreby výstavby nového kúpaliska.

Ako prvý materiál predložila hodnotenie rozpočtu riaditeľka mestského kultúrneho strediska (MsKS) Marta Jurčová. V hlavnej činnosti táto organizácia mala plánovanú, riadenú stratu 36-tisíc eur. Naplánovali to už pri tvorbe tohtoročného rozpočtu. Išlo o to, aby stredisko mohlo čerpať financie naakumulované v rezervnom fonde, a tak ho rozpustiť.
Poslankyňa Iveta Babičová (SDKÚ-DS) sa spýtala na rezervu na nevyčerpanú dovolenku viac ako 9000 eur. „Skutočne bolo toľko nevyčerpanej dovolenky? Zdá sa mi to luxusné, keď preplácate toľko dovolenky. Nezdá sa mi to ako hospodárne nakladanie s financiami,“ povedala počas rokovania poslankyňa. Riaditeľka MsKS vysvetlila, že to nie je preplatenie dovolenky. Riadna dovolenka podľa zákona môže byť preplatená v momente, pokiaľ človek dá výpoveď. Dovolenku za 2013 môžete čerpať do konca do 2014. Toto je len rezerva. Nie sú tam použité peniaze na preplatenie riadnej dovolenky.
O plnení rozpočtov hovorili aj riaditeľka mestskej knižnice Margita Galová a riaditeľ Služieb mesta Piešťany Ernest Jančina.

Viac sa dočítate v Piešťanskom týždni číslo 27, ktoré je v predaji od 1. júla.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav