Živý darček nie je vhodná odmena za vysvedčenie

  • Nezaradené
  • 19. júna 2014, 08:57
  • Autor:ip

Prvé tohtoročné horúčavy zasiahli nielen do života ľudí, ale aj obyvateľov piešťanského útulku. Dobrovoľníci štvornohým zverencom dodávajú pravidelne čerstvú vodu, v areáli sú umiestnené bazéniky a rozprašovače. Miestna Sloboda zvierat v tomto období, našťastie, nemá väčšie problémy so zvýšeným prijímaním najdúchov.

„Psíky v horúčavách nedávame na prechádzky, koterce pravidelne striekame vodou a zvieratá nechávame v intervaloch voľne si pobehať po areáli. Niektorým sa v tom teple ani nechce. V horúčavách sú ohrozené najmä väčšie plemená a psy, ktoré trpia srdcovými chorobami,“ povedala pre Piešťanský týždeň predsedníčka organizácie Útulok Piešťany Ľubomíra Baleková. Uviedla, že momentálne adopcie stagnujú a ovplyvňujú ich aj prichádzajúce prázdniny a dovolenky. Prírastkov v kotercoch nie je veľa a je zažehnaný i boom so šteniatkami. Kapacita útulku je však plne využitá, teda sa tam nachádza 80 psov.
Nárast prípadov očakávajú po letných prázdninách. Živé darčeky totiž rodičia zvyknú darovať svojim ratolestiam nielen na Vianoce, ale aj za dobré vysvedčenie. „Počas minuloročných prázdnin sme mali vyrovnané skóre, teda 30 prírastkov a 30 adopcií. Uvidíme, ako to bude tento rok. Stáva sa, že rodičia kúpia deťom za vysvedčenie psíka, o ktorého sa cez prázdniny dokážu postarať. Keď však začne v septembri škola, veľká časť z týchto darčekov končí u nás,“ spomenula Ľ. Baleková. Upozornila, aby si rodičia kúpu živého darčeka dobre premysleli. Nie je to totiž krátkodobá hračka, pes sa môže dožiť 15 i viac rokov a mal by byť radosťou a členom rodiny.

Dočítate sa v Piešťanskom týždni číslo 25, ktoré je v predaji od 17. júna.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 5. mája. Tento deň je Medzinárodným dňom pôrodných asistentiek a Svetovým dňom hygieny rúk. Meniny má Lesia,…
  • 05.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
nedeľa, 5. mája 2024
Meniny má Lesana, zajtra Hermína