S letným slnovratom príde do Trnavy Ekofest

  • Kultúra a spoločnosť
  • 13. júna 2014, 12:08
  • Autor:sita/red

Leto v Trnave otvorí presne v deň letného slnovratu siedmy ročník benefičného environmentálneho festivalu Ekofest, ktorý sa prvýkrát bude konať v amfiteátri v Kamennom mlyne.

Na festivale v sobotu 21. júna vystúpia kapely Iné kafe, Polemic, Desmod, Zóna A, Konflikt, Helenine oči, Zoči Voči, Wild people, ale aj talianska formácia For Those Afraid a česká skupina Gygy. Výťažok z festivalu bude opäť venovaný na projekt Stromy pre Trnavu, vďaka ktorému vlani v meste pribudlo 55 nových stromov. O pripravovanej akcii informoval organizátor festivalu Matej Lančarič.
Sprievodný program sa začína už o deň skôr v trnavskom kine Hviezda, kde bude počas celého dňa premietnutých šestnásť dokumentárnych filmov s environmentálnou tematikou. Vstup do kina bude zadarmo. V sobotu bude sprievodný program pokračovať premietaním filmov a prednáškami v hoteli Koliba v Kamennom mlyne. Hovoriť sa bude o projekte komunitného zelovocu v Trnave, o revitalizácii parku Na kalvárii, o zdravých potravinách, rodinných farmách a ďalších témach. Nebudú chýbať ani výstavy Gréty Zubovej, Matúša Plecha, priateľov zeme a prezentácie ochranárskych a environmentálnych združení. Novinkou Ekofestu budú športové aktivity na kúpalisku v Kamennom mlyne, kde sa odohrajú turnaje v triatlone a stolnom tenise. Program festivalu je na internetovej stránke www.ekofest.sk.

0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín