Primátor Hlohovca si musí utiahnuť opasok

  • Spravodajstvo / Región
  • 3. mája 2014, 13:45
  • Autor:sita

Primátor Hlohovca Peter Dvoran (KDH) si musí utiahnuť opasok, jeho plat klesne z takmer štyroch tisícok na 2382 eur. Mestské zastupiteľstvo mu pri pravidelnom prerokovávaní platu neschválilo žiadne zvýšenie základného, dostávať tak bude len zákonom určený najnižší plat. Dvoran sa netají tým, že ho rozhodnutie poslancov zaskočilo. V tomto volebnom období mal každý rok maximálny plat, ktorý bol doteraz 3956 eur mesačne. Primátor sa teraz zastrája, že bude robiť len osem hodín denne.

„Možno som jeden z mála primátorov, ktorý robil dvanásť hodín denne, ktorý chodil aj v sobotu a nedeľu na všetky akcie, bol som naučený robiť naplno. Teraz som si povedal, že budem robiť tak ako iní zamestnanci mestského úradu osem hodín a hotovo,“ povedal P. Dvoran. Dodal však, že to asi dlho nevydrží.

Zástupca primátora Ján Tassy navrhol mestskému zastupiteľstvu aj v tomto roku schváliť primátorovi maximum, čo by bolo po zvýšení základu o 70 percent 4050 eur. Poslanec Patrik Voltmann prišiel s pozmeňujúcim návrhom na zvýšenie o 35 percent, ani jeden z týchto návrhov neprešiel. Podľa zákona o platových pomeroch starostov a primátorov tak primátorovi Dvoranovi zostal najnižší plat 2382 eur. Dvoran povedal, že vyžije aj zo zníženého platu, napriek tomu chce hľadať možnosti, ako by sa to dalo zmeniť. Okrem platu prvého muža mesta dostáva aj niekoľko stoviek eur mesačne za prácu poslanca Trnavského samosprávneho kraja.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel