Kuchár zvalcoval konkurenciu

  • Spravodajstvo
  • 28. novembra 2013, 10:11
  • Autor:Janka Maráčková Foto: Mária Bednárová

Študent odboru kuchár zo Strednej odbornej školy obchodu a služieb na Mojmírovej ulici v Piešťanoch – tretiak Peter Hubinský – úspešne reprezentoval školu i mesto na gastronomickej súťaži. Žilinský klub kuchárov a cukrárov bol hostiteľom druhého ročníka podujatia Žilinská gastronomická jeseň 2013. Sily si tu merali študenti a profesionáli v kategóriách kuchár, cukrár a pekár. V časti teplej kuchyne P. Hubinský obsadil prvé miesto.

Téma bola naozaj príťažlivá – jeseň na tanieri – jedlá z diviny a plodov našich lesov. V časovom limite 40 minút pripravil mladý piešťanský kuchár srnčí chrbát s bylinkovou krustou na kukuričnom kréme s portito omáčkou, cous cous z karfiolu, za čo ho porota ocenila prvým miestom.

Celý článok si môžete prečítať v aktuálnom vydaní Piešťanského týždňa.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 26. marca. Tento deň je Svetovým dňom epilepsie. Meniny má Emanuel.
  • 26.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava