Kuchár zvalcoval konkurenciu
Študent odboru kuchár zo Strednej odbornej školy obchodu a služieb na Mojmírovej ulici v Piešťanoch – tretiak Peter Hubinský – úspešne reprezentoval školu i mesto na gastronomickej súťaži. Žilinský klub kuchárov a cukrárov bol hostiteľom druhého ročníka podujatia Žilinská gastronomická jeseň 2013. Sily si tu merali študenti a profesionáli v kategóriách kuchár, cukrár a pekár. V časti teplej kuchyne P. Hubinský obsadil prvé miesto.
Téma bola naozaj príťažlivá – jeseň na tanieri – jedlá z diviny a plodov našich lesov. V časovom limite 40 minút pripravil mladý piešťanský kuchár srnčí chrbát s bylinkovou krustou na kukuričnom kréme s portito omáčkou, cous cous z karfiolu, za čo ho porota ocenila prvým miestom.
Celý článok si môžete prečítať v aktuálnom vydaní Piešťanského týždňa.