Na celé Piešťany zostalo iba jedno mestské verejné WC

  • Spravodajstvo
  • 21. novembra 2013, 12:42
  • Autor:ip (v)

Verejné toalety na Staničnej a Winterovej radnica už ponúkla na predaj. Podmienky verejnej obchodnej súťaže uverejnila na stránke mesta ešte v stredu 16. októbra. Ukáže len čas, či niekto bude mať o tieto nehnuteľnosti záujem. Jedno je však isté, jedinými klasickými verejnými WC na území Piešťan zostávajú tie na Nálepkovej ulici. Čo teda má spraviť človek, keď to zrazu na neho príde?

Pravdepodobne každý z nás zažil pocit na návšteve, v cudzom meste, ale aj doma, že už „nedobehne“. Pokiaľ by sme opomenuli prevádzky a obchodné centrá v Piešťanoch, človek v takejto situácii si môže odskočiť na železničnej stanici alebo pri trhovisku na Nálepkovej ulici. Tam sa nachádzajú funkčné verejné toalety. Ostatné sú zatvorené a určené na predaj.
„Otázka verejných WC je prerokovaná a je za nami. Toalety tohto typu boli uzatvorené a budú odpredané. Názorov na tento problém je veľmi veľa. Neviem povedať, či zatvorenie bol dobrý alebo zlý krok. Nie je to otázka peňazí, ale využívania. Pri riešení situácie sme vychádzali z informácií o využívaní a dozvedeli sme sa, že používateľov WC bolo veľmi málo. Maximálne jeden či dvaja za deň. Z toho vyplynulo ďalšie rozhodovanie a bol to ten hlavný faktor, prečo došlo k zatvoreniu,“ uviedol pre Piešťanský týždeň primátor mesta Remo Cicutto.
OKOLITÉ RADNICE DOTUJÚ VEREJNÉ TOALETY Z ROZPOČTOV
Návštevníci a domáci sú v Piešťanoch odkázaní na jedno mestské verejné WC. Ako je to pri návšteve okolitých miest? Vo Vrbovom sa nachádza jedna verejná toaleta, Trnava poskytuje tieto služby na piatich miestach a rovnaký počet WC nájdete i v Nitre. V Topoľčanoch sú v prevádzke dve WC.
Aj o tomto sa viac dočítate v aktuálnom vydaní Piešťanského týždňa.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 24. apríla 2024
Meniny má Juraj, zajtra Marek