Noc divadiel v Trnave otvoria Remeselníci

  • Spravodajstvo
  • 15. novembra 2013, 10:43
  • Autor:sita/red(i)

Noc divadiel v trnavskom Divadle Jána Palárika otvoria v sobotu už o 17:00 Remeselníci, komédiou autorky Lime Knuzom o chamtivosti, za ktorú každý skôr či neskôr zaplatí daň. Po jej skončení o 19:00 účinkujúci „remeselníci“ predstavia divákom divadelnú budovu.

Na 21:00 je naplánovaný spomienkový hudobno – literárny večer na trnavského hudobníka a publicistu Mariána Mrvu s názvom Možno príde aj Makar.

Marián Makar Mrva bol celé desaťročia neodmysliteľnou súčasťou kultúrneho diania v Trnave. Ako hudobník pôsobil v minulosti profesionálne pod hlavičkou Slovkoncertu, so svojimi kapelami Silvermen a Pramene účinkoval nielen v Československu, ale aj v zahraničí. Pred dvoma rokmi sa autorsky podpísal pod netradičný hudobný projekt – CD s piesňami v trnavskom nárečí s názvom Krásny zapadák. Mrva zomrel vo veku 66 rokov 1. mája tohto roku. 

Noc divadiel 2013 je 4. ročníkom noci otvorených divadiel, predstavení a výnimočných zážitkov. Ide o európske podujatie prezentujúce divadlo tvorivým spôsobom v netradičnom časovom rozpätí. Tento rok sa do projektu zapojilo 40 divadiel z 15 slovenských miest, Banskej Bystrice, Bátoviec, Bratislavy, Košíc, Kremnice, Malaciek, Martina, Nitry, Prešova, Semerova, Senice, Trenčína, Trnavy, Zvolena a Žiliny. Podujatie koordinuje Divadelný ústav Bratislava v spolupráci s divadlami na celom Slovensku. 
0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 26. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava