Kriminalisti zaistili kilogram kvalitného balkánskeho kokaínu

  • Spravodajstvo
  • 15. novembra 2013, 13:58
  • Autor:krpz/red(i)

Policajti národnej kriminálnej agentúry 11. novembra úspešne ukončili akciu pod krycím názvom PEGAS. Akcia bola súčasťou boja so zahraničnými organizovanými zločineckými skupinami, ktoré prenikli na Slovensko.

Policajti agentúry takmer jeden a pol roka intenzívne monitorovali činnosť skupiny, ktorá bola prepojená na štruktúry organizovaného zločinu zo západného Balkánu. Odhalili systém a trasu dovozu a distribúcie drog na územie Slovenskej republiky. Išlo najmä o kvalitný kokaín. Skupina svoje nezákonné aktivity vykonávala predovšetkým na území západného Slovenska, najmä v piešťanskom regióne.
((myvideo:1))
V priebehu samotnej akcie vykonali šesť domových prehliadok a osem prehliadok motorových vozidiel. Policajti zaistili približne kilogram kvalitného kokaínu v hodnote, ktorá sa na čiernom trhu pohybuje asi vo výške 100-tisíc eur. Ďalej zaistili 15 mobilných telefónov, notebooky a 12.500 eur v hotovosti.
((myvideo:2))

Vyšetrovateľ obvinil z drogovej trestnej činnosti dve osoby, a to 53-ročného Ismeta M. z Piešťan (pôvodom z Macedónska) a 50-ročného Milanka B. takisto z Piešťan (pôvodom z Bosny a Hercegoviny). Ismet M. je stíhaný vo väzbe. Hrozí im trest odňatia slobody na 15 až 20 rokov.
0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
sobota, 20. apríla 2024
Meniny má Marcel, zajtra Ervín