Vojnoví veteráni prežili víkend v Ratnovskej zátoke

  • Spravodajstvo
  • 3. októbra 2013, 08:36
  • Autor:vd

V areáli vodného lyžovania v Ratnovskej zátoke sa konalo Celoslovenské stretnutie vojnových veteránov, ich rodinných príslušníkov, sympatizantov aj hostí. Viac ako šesťdesiat zdatných mužov, ktorí slúžili v mierových silách Organizácie spojených národov (OSN) takmer po celom svete, prišli do Ratnoviec v dňoch 28.-29 septembra nielen zo Slovenska, ale aj z Čiech a Poľska. Privítal ich aj primátor Piešťan Remo Cicutto.

„Aj takouto formou sa snažíme o zviditeľnenie našej organizácie. Predstavili sme jej činnosť i primátorovi mesta Piešťany a zdôraznili mu, že ak by sa čokoľvek stalo, sme tu a vieme sa veľmi rýchlo skontaktovať a okamžite pomôcť a zasiahnuť,“ povedal Piešťanskému týždňu 46-ročný vojnový veterán Jozef Kubík z Piešťan, člen trnavskej pobočky Únie vojenských veteránov Slovenskej republiky.

Vojenský veterán Jozef Kubík z Piešťan pôsobil v mierových silách OSN počas vojenského konfliktu v bývalej Juhoslávii. Nastupoval tam ako 22 ročný v roku 1993.

„Ja sám som bol v rokoch 1993-1998 s ročnou prestávkou v misiách OSN. Náš ženijný prápor pomáhal občanom Juhoslávie postihnutých vojnou, či už to boli Srbi, Chorváti alebo Bosniaci. Stavali sme cesty aj mosty, odmínovali polia, robili sme všetko, o čo nás požiadali,“ povedal J. Kubík.
Pozrite si video a fotogalériu, viac sa dočítate v aktuálnom vydaní Piešťanského týždňa.
((myvideo:1))

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 27. marca. Tento deň je Svetovým dňom divadla. Meniny má Alena.
  • 27.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 28. marca. Tento deň je Dňom učiteľov. Meniny má Soňa.
  • 29.03.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 29. marca 2024
Meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava