V Piešťanskom týždni 39 sa dočítate…

  • Spravodajstvo
  • 23. septembra 2013, 13:46
  • Autor:red

Uplynulý týždeň preletel rýchlejšie ako by možno mnohí z nás chceli. Niektorí ho prežili pracovne, iní v dovolenkovom a letnom tempe. Redaktori Piešťanského týždňa ani tentoraz nezaháľali a s pripravenými fotoaparátmi mapovali jednu akciu za druhou. Už v zajtra sa o tom môžete presvedčiť v novom vydaní vašich novín.

Poslanci rozhodli: Mesto vráti dotáciu takmer 95-tisíc eur
Poslanci mestského zastupiteľstva v Piešťanoch rozhodli, že mesto vráti ministerstvu dopravy dotáciu vo výške takmer 95-tisíc eur, ktorú dostalo na výstavbu nájomných bytov ešte v roku 2000. Oddelenie kontroly bývania a Odbor kontroly štátneho dozoru a dohľadu ministerstva totiž počas kontroly zistili, že peniaze boli využité na dokončenie účelového zariadenia Domum, na projekt prestavby trojpodlažného objektu.
Lávku majú opraviť do konca septembra
Mesto Piešťany vo marci tohto roku získalo financie na vybudovanie lávky a chodníku ponad potok Dubová pri Lodenici. Tie sa mali napájať na existujúcu cyklotrasu. V pondelok 15. júla začala výstavba. Termín ukončenia radnica vtedy naplánovala na 19. september.  Stavbu však radnica kvôli chybám neprebrala. Podľa Barbory Piovarčiovej z Mestského úradu Piešťany, dodávateľ stavby sa zaviazal, že nerovnosti povrchu lávky odstráni položením nových plechov. Má na to čas do pondelku  30. septembra. Keďže ide o projekt cezhraničnej spolupráce medzi SR a ČR, plánované otvorenie lávky sa uskutoční v dňoch 18. a 19. októbra.
Milovníci hlučnej zábavy kontra fanúšikovia pokoja
Ďalší ročník September festu je za nami. Na svoje si prišli fanúškovia zlatistého moku, hlučnej zábavy, pečených klobások i hudobnej produkcie. Naopak pivné podujatie nepotešilo milovníkov ticha, hygienického prostredia a vzduchu bez dymu valiaceho sa z rúr piecok. K šesť dní trvajúcej oslave piva redakcia Piešťanského týždňa zaregistrovala sťažnosti od niektorých občanov. V súvislosti s nimi sme mestskému úradu položili niekoľko otázok.
Obsadili parkovisko, aby si zacvičili aj poštrikovali
Ani  občasné mrholenie neodradilo skupinku piešťanských študentiek architektúry, enviromentalistiky i cvičiteľku sufijskeho dychového cvičenia v ich aktivite počas medzinárodného podujatia s názvom Park(ing) day.  Ku krásnym dámam, ktoré si obsadili v piatok 20. septembra jedno parkovacie miesto pri pizzérii oproti kolonáde a pustili sa na lavičke do štrikovania, relaxácie i veselej debaty, si prisadol náhodný okoloidúci.
Piešťany: Dobré miesto pre život?
Pre kúpeľné mesto platí podobne ako pre celé Slovensko – ceny ako starších, tak i nových nehnuteľností viac-menej stagnujú. Byty a domy sa predávajú zhruba o pätinu lacnejšie než pred vypuknutím krízy. Cenám nehnuteľností sa venujeme v téme Piešťanského týždňa.
Veľká reportáž v Victorie Regie 2013
Národná súťaž v aranžovaní kvetov s medzinárodnou účasťou – Victoria Regia vstúpila so svojho dvadsiateho ročníka. O majstroch Slovenska vo floristike, ale aj o nádhernom kvetinovom sprievode, ktorým sa v Piešťanoch končí letná kúpeľná sezóna i o dáme, ktorá vstúpila do floristickej sieni slávy či o vzniku originálnych postavičiek – Včielok Maji a Vilkovi z dielne floristov zo Strednej odbornej školy Rakovice sa dočítate vo veľkej reportáži, ktorú sme pre vás pripravili v najnovšom vydaní Piešťanského týždňa.
V závere prípravy nestačili Čajky na brnenský Valosun
V stredu 18. septembra vycestovali Čajky na svoj posledný prípravný zápas do Brna. V hale na Vodovej odohrali svoj jedenásty zápas v priebehu necelých troch týždňov. Po nevydarenom prvom polčase nestačil Čajkám ani zlepšený výkon v druhom dejstve a brnenskému Valosunu podľahli 82:64.
„Havrani“ sa opäť môžu tešiť na podporu fanúšikov
Nesmierne dôležitou súčasťou každého mužstva sú jeho fanúšikovia, ktorí svojich obľúbencov podporujú v dobrom aj zlom. Fanúšikovia hokejového klubu ŠHK 37 Piešťany patrili minulý rok k najlepším v extralige a aj oni majú nemalú zásluhu na štvrtom mieste v premiérovej sezóne. Fanklub a občianske združenie HFC 04 vedie pán Milan Nedelka, ktorý nám poskytol pohľad fanúšikov na ďalšiu sezónu „havranov“ v extralige.

0 Shares

Najnovšie správy

Piatok 26. apríla 2024 sa zapíše ako deň s viacerými dopravnými nehodami v takmer identickom čase. Okrem klasických piatkových kolón sa medzi…
  • 26.04.2024, 17:10
  • Piešťanský týždeň / Spravodajstvo
Dnes je sobota 27. apríla. Tento deň je Svetovým dňom grafiky. Meniny má Jaroslav.
  • 27.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 26. apríla. Tento deň je Svetovým dňom dierkovej fotografie a Svetovým dňom duševného vlastníctva. Meniny má Jaroslava.
  • 26.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 27. apríla 2024
Meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila