V Piešťanskom týždni 38 sa dočítate…

  • Spravodajstvo
  • 16. septembra 2013, 12:48
  • Autor:red

Uplynulý týždeň preletel rýchlejšie ako by možno mnohí z nás chceli. Niektorí ho prežili pracovne, iní v dovolenkovom a letnom tempe. Redaktori Piešťanského týždňa ani tentoraz nezaháľali a s pripravenými fotoaparátmi mapovali jednu akciu za druhou. Už v zajtra sa o tom môžete presvedčiť v novom vydaní vašich novín.

Kukláči prichytili piešťanského dílera drog

Pri čerpacej stanici na Bratislavskej ceste v Piešťanoch zasahovala špeciálna jednotka polície. Stalo sa to v stredu 11. septembra o 10.24 h na chodníku. Kukláči tu chytili drogového dílera.
Kúpalisko Eva privítalo za sezónu viac ako 36-tisíc ľudí

Ďalšia sezóna na piešťanskom kúpalisku Eva, tentoraz s číslovkou 79, sa pomaly končí. Návštevnosť na začiatku ovplyvnilo striedajúce sa a upršané počasie, no júlové horúčavy pritiahli k bazénom denne stovky ľudí. Za sezónu sa na Evu prišlo okúpať viac ako 36-tisíc ľudí.
Aktivisti odhalili činnosť Monsanta na Slovensku

Na pokusných poliach Centra výskumu rastlinnej výroby (CVRV) v Borovciach sa už od roku 2006 pestuje geneticky modifikovaná kukurica. Jej označenie je BT. Poľné pokusy so zavedením geneticky modifikovanej (GM) cukrovej repy do životného prostredia už štyri roky prebiehajú aj s cukrovou repou. Ide o plodiny, ktoré sa nesmú dostať do okolitej prírody. Len havarijný plán pre geneticky modifikovanú plodinu s názvom RoundUp Ready cukrová repa má šesť strán. Sú v ňom presné inštrukcie, ako je chránený únik GM rastlín do prostredia. V Borovciach vysiali tento rok 850 gramov GM osiva cukrovej repy a  tá už vydala svoje plody. Malo by ich byť asi osemtisíc. Aktivisti tvrdia, že v pozadí stojí americká spoločnosť Monsanto.
Z lokálnej pekárne v Drahovciach fabrička strednej veľkosti

V časoch, keď sa rušia podniky a krivka nezamestnanosti stúpa nahor, v Drahovciach sa deje malý regionálny zázrak. V areáli poľnohospodárskeho výrobno-obchodného družstva (PVOD) vyrástla pekáreň, ktorá môže poskytnúť pracovné príležitosti až pre päťdesiat ľudí.
Znovuzrodený bájny vták Fénix sa volá Piešťany

Fénix je bájny vták, ktorý spáli sám seba a zo svojho popola sa znovu narodí. Mytológia ho vykresľuje ako sokola alebo volavky. V reáli ide o lietadlo Tupolev, ktoré dnes nesie meno Piešťany. Pretože to takisto vstalo zo svojho popola.
V hlavnej úlohe nového seriálu sa predstaví Piešťanka

Piešťanka a herečka z hornostredského divadla Dino Zuzana Slámková sa onedlho predstaví v novom televíznom seriáli. Od pondelka 7. októbra ju budú môcť vidieť diváci ako Júliu, hlavnú postavu projektu TV Joj s názvom Dedičstvo.
Tréner ŠHK 37 M. Klement: Príprava odhalila určité nedostatky

Príprava na sezónu je menej obľúbená časť hokejovej sezóny a hokejisti ŠHK 37 Piešťany sa tešia, že ju majú za sebou. Nový ročník Tipsport extraligy už odštartoval a my sme sa pozhovárali s trénerom „havranov“ Milanom Klementom, aká bola príprava na sezónu a či vládne v tábore extraligistu spokojnosť. 
Kolkárom premiéra v extralige nevyšla

Kolkári MKK Piešťany majú za sebou premiéru v extralige mužov, keď  v prvom kole hostili vo svojej kolkárni Modranku a v nasledujúcom zápase cestovali k jednému z najlepších svetových tímov do Podbrezovej. V úvodných zápasoch bohužiaľ vyšli Piešťanci bodovo naprázdno, bojovný výkon však určite potešil a nemajú za čo hanbiť.
0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je streda 1. mája. Tento deň Sviatkom práce, Sviatkom sv. Jozefa robotníka, patróna všetkých pracujúcich a Svetovým dňom astmy.…
  • 01.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 30. apríla. Tento deň je Svetovým veterinárnym dňom. Meniny má Anastázia.
  • 30.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 2. mája 2024
Meniny má Žigmund, zajtra Galina