Noc venovali rozprávkam Andersena a Dobšinského

  • Spravodajstvo
  • 12. apríla 2013, 08:24
  • Autor:ip

Základná škola na Brezovej ulici v Piešťanoch zorganizovala druhý ročník čitateľského dobrodružstva – Noc s Andersenom. Žiaci prvého stupňa a jednej triedy druhého stupňa školy si v piatok 5. apríla užili večer a noc plnú rozprávok.

Takto chceli ukázať deťom, že čítanie je veľké dobrodružstvo. Toto podujatie je i medzinárodnou oslavou narodenín rozprávkara Hansa Christiana Andersena. Piešťanci magickú noc venovali slovenskému zberateľovi ľudových rozprávok – Pavlovi Dobšinskému.
Deti z Brezovej si do školy vzali spacáky, nafukovačky a obľúbené knižky. Od piatej poobede totiž pre ne začal program, ktorý skončil až v sobotu ráno. Na začiatku si užili divadlo v spoločnosti nadrozmerných bábok, do ktorého účinkujúci zapojili aj malých školákov. Potom v sprievode učiteliek si dve stovky detí vzali farebné balóny, ku ktorým pripojili osobné želania. Na odrátanie ich spoločne nechali odletieť.

„Keď sa deti vrátili do tried, učitelia pre ne pripravili rôzne tvorivé dielne, na niekoľkých stanovištiach pripravili rôzne úlohy, žiaci maľovali na kamene, prváci mali originálnu hodinu angličtiny. Tieto dielne boli priebežne spojené s večerou. O ôsmej na deti čakalo ďalšie divadelné predstavenie – o Popoluške,“ povedala za organizátorov Eva Muránska.
Do predstavenia, ktoré sa odohrávalo na otáčacej scéne, divadelníci zapojili aj žiakov školy. Noc s Andersenom ďalej pokračovala v jednotlivých triedach, kde si deti mohli pozrieť rôzne prezentácie o tomto dánskom spisovateľovi. Viac sa dozvedeli aj o Pavlovi Dobšinskom. Staršie deti sa tiež zabavili počas pripravenej diskotéky. „O polnoci všetky triedy vyrazili s baterkami hľadať poklad. To bolo vyvrcholenie podujatia. Všetci si našli drobné darčeky, knižky, sladkosti, maľované záložky,“ dodala E. Muránska.

O tejto akcii si viac prečítate v aktuálnom vydaní Piešťanského týždňa.
0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 9. mája. Tento deň je Dňom Európy a Európskym dňom opery. Meniny má Roland.
  • 09.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je piatok 10. mája. Tento deň je Svetovým dňom pohybu ku zdraviu. Meniny má Viktória.
  • 10.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Plánovaná už raz odkladaná udalosť Natrime si svoje mesto sa v sobotu 4. mája uskutočnila v dopoludňajších hodinách. Iniciatíva vznikla…
  • 10.05.2024, 00:01
  • Piešťany / Spravodajstvo
piatok, 10. mája 2024
Meniny má Viktória, zajtra Blažena