Roztrhnuté premiérové nohavice prelomili ľady nervozity

  • Kultúra a spoločnosť
  • 28. marca 2013, 10:22
  • Autor:ip

Piešťanci mali možnosť opäť zhliadnuť perfektný herecký koncert členov činohry Slovenského národného divadla (SND). V Dome umenia uviedli v pondelok 18. marca divadelnú hru o manželskom štvoruholníku, ktorým šikovne hýbala piata osoba – slúžka v podaní Márie Kráľovičovej.

V komédii Kto zhasol svetlo sa zaskveli spomínaná M. Kráľovičová, manželský pár si zahrali Zuzana Tlučková a Ján Koleník. Ich „zakázané“ polovičky stvárnili Kristína Svarinská a Braňo Deák.
„Moja dcéra preložila a doniesla mi túto hru. Vo svojej kariére som nikdy nemala možnosť si zahrať slúžku, a tak som sa toho chopila. Povedala som si, že kým padne posledná opona, chcem nejakú peknú rolu,“ povedala pre Piešťanský týždeň M.

Kráľovičová, ktorá dala dokopy partiu hercov, aby pripravili túto francúzsku komédiu. J. Koleník si na premiéru tejto hry spomína takto: „Na generálkach sa nič neočakávané nestalo. Do prvej premiéry sme išli s očakávaniami a trémou.
Nevedeli sme, ako budú ľudia reagovať. Čakali sme v napätí a stalo sa, že tento stav totálne uvoľnili moje nohavice a roztrhli sa. Bolo to na začiatku predstavenia. Na tri sekundy som si pomyslel – bola to šupa, aj čo sa týka zvuku, neutajím to. Musel som to priznať pred publikom, pretože celý švík bol vytrhnutý.“ Herec SND dodal, že s touto nepríjemnosťou opadla z neho i hereckých kolegov všetka tréma. Plus ľudia reagovali veľmi spontánne, pretože publikum má vždy rado príjemné nepodarky na pódiu.

O návšteve SND v Piešťanoch si viac prečítate v aktuálnom vydaní Piešťanského týždňa. 
0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 3. mája 2024
Meniny má Žigmund, zajtra Galina