Platené parkovanie v Trnave čakajú zmeny

  • Spravodajstvo
  • 26. marca 2013, 14:02
  • Autor:sita(j)

Platiť sa bude aj na Šrobárovej ulici, pred Obvodným úradom parkovanie zlacnie.

Trnava pripravuje zmeny v systéme plateného parkovania, ktorý platí v meste od októbra minulého roku. Do platenej zóny pribudne Šrobárova ulica, kde zatiaľ vozidlá parkujú zadarmo. Parkovisko pred Obvodným  úradom a ďalšími štátnymi úradmi na rohu Kollárovej a Hospodárskej ulice bude po novom preradené z
platenej zóny A do lacnejšej zóny B.
Vyplýva to z návrhu novely všeobecne záväzného nariadenia o parkovaní, ktorý radnica zverejnila na pripomienkovanie. Za parkovanie sa Trnave platí 50 centov na hodinu v zóne A a 20 centov na hodinu v zóne B, teda na  záchytných parkoviskách v blízkosti centra. V zóne C, do ktorej patrí parkovisko pri poliklinike, je prvá hodina parkovania zadarmo. Poplatky vlani nahradili dovtedy platnú daň za vjazd do historickej časti mesta so sadzbou jedno euro na deň. Hodinové sadzby sa ukázali ako účinný prostriedok na regulovanie statickej dopravy, voľných parkovacích miest je od októbra na spoplatnených uliciach viditeľne viac.
Novela nariadenia o dočasnom parkovaní má odstrániť niektoré nedostatky, ktoré ukázala prax. Okrem pridania Šrobárovej ulice do platenej zóny a výmeny niektorých parkovísk medzi jednotlivými zónami rieši aj platenie čipovou kartou na parkovisku pri mestskej poliklinike, ale aj niektoré ďalšie záležitosti. Okrem iných aj slovník v určení vozidiel oslobodených od poplatku, v prípade vozidiel orgánov Policajného zboru novela hovorí už len o vozidlách Policajného zboru.
Návrh novely všeobecne záväzného nariadenia o dočasnom parkovaní motorových vozidiel na vymedzenom území mesta Trnava je možné pripomienkovať do polovice apríla, nariadenie má platiť od 1. júla tohto roku.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 3. mája. Tento deň je Dňom Slnka a Svetovým dňom slobody tlače. Meniny má Galina, Timea.
  • 03.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 3. mája 2024
Meniny má Galina, zajtra Florián