Rekonštrukcia ciest v Piešťanoch

  • Spravodajstvo
  • 6. marca 2013, 11:50
  • Autor:MsÚ/red(m)

Poslanci sa v utorok stretli na mestskom úrade. So zástupcami mesta rokovali o nevyhovujúcom stave piešťanských komunikácií. Tie sú po zime vo výrazne zlom stave. Hľadali sa preto spôsoby, kde nájsť na rekonštrukciu ciest peniaze.

Poslanci sa na rokovaní dohodli, že k rekonštrukcii ciest sa najskôr pripraví materiál, ktorý bude predložený budúci týždeň na prerokovanie komisií. Neskôr sa materiál predloží poslancom na riadne zastupiteľstvo. Predbežne sú na hlasovanie pripravené dve verzie financovania rekonštrukcie. Prvá počíta s financovaním cez prostriedky, ktoré sa uvoľnia z predaja pozemkov pod Fuelom. Tie sú súčasnosti síce viazané na financovanie bazéna, avšak v prípade schválenie tejto verzie by poslúžili práve na zabezpečenie rekonštrukcie ciest. Druhá možnosť by v praxi znamenala navýšenie úveru. V oboch prípadoch by sa však s rekonštrukciou ciest začalo najskôr na prelome augusta a septembra. „Vypracovanie jednoduchej projektovej dokumentácie a proces verejného obstarávania na dodávateľa odhadujem asi na štyri mesiace. Kým by sme však zrealizovali rozsiahlu rekonštrukciu komunikácií v meste, občania môžu počítať s dočasným riešením, kedy opravíme najproblematickejšie miesta,“ priblížil primátor Remo Cicutto.
O tom, ktorá verzia financovania bude nakoniec schválená poslanci rozhodnú už na najbližšom zastupiteľstve. Náklady na rekonštrukciu ciest sú vyčíslené na 650-tisíc eur.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 25. apríla. Tento deň je Svetovým dňom tučniakov, Svetovým dňom boja proti malárii a Svetovým dňom vodiacich…
  • 25.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 24. apríla. Tento deň je Svetovým dňom laboratórnych zvierat (UNESCO). Sviatkom sv. Juraja, patróna vojakov, rytierov, lukostrelcov…
  • 24.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 25. apríla 2024
Meniny má Marek, zajtra Jaroslava