Náčelník MsP: „Špecifikum sú kúpeľní hostia priťahujúci zlodejov.“

  • Spravodajstvo
  • 6. marca 2013, 09:09
  • Autor:jk(m)

Mestská polícia (MsP) v Piešťanoch nemá toľko príslušníkov, koľko by potrebovala, s jej stavom však náčelník Marcel Mihalik vyjadruje spokojnosť. „Musíme sa držať pri zemi, z rozpočtu mesta viac na činnosť viac nedostaneme,“ uviedol pre Piešťanský týždeň.

Organizácia zriadená mestom má schválených do výkonu služby 32 mestských policajtov. Po personálnych zmenách ich je momentálne dvadsaťosem. Na každej dvanásťhodinovej zmene pracuje osem príslušníkov priamo v teréne, ďalší je veliteľom zmeny a jeden zamestnanec sleduje kamerový systém. K týmto počtom treba ešte prirátať náčelníka MsP, jeho zástupcu, dvoch pracovníkom prevencie a kriminality a troch ľudí na priestupkovom oddelení. Celkovo tak má momentálne piešťanská mestská polícia 46 zamestnancov. V tomto roku my mali pribrať na doplnenie stavu MsP ešte dvoch ľudí. Nie je to síce ideálny počet, M. Mihalik však tvrdí: „Musím sa správať zodpovedne, nemôžem nabrať zamestnancov a v priebehu roka zistím, že nemám na výplaty.“
Medzi hlavné štatistické ukazovatele patrí obsadenosť MsP na počet obyvateľov. Podľa nich nie sú Piešťany na tom najlepšie. „Štatistiky síce na nás tlačia, no ja nie som zástancom takýchto prepočtov. Pre mňa je jedinou štatistikou spokojnosť občana. To je alfa a omega,“ zastáva názor M. Mihalik. Podľa neho sú naviac prepočty zavádzajúce, pretože mesto má síce ani nie tridsaťtisíc obyvateľov, ale keď sa pripočítajú kúpele, hotely, penzióny, v sezóne je ich o niekoľko tisíc viac. Práve kúpeľní hostia sú špecifikum, s ktorým sa mestské polície v ostatných mestách Slovenska potýkať nemusia. Majú, hlavne tí zahraniční, plnšie peňaženky ako našinci a priťahujú páchateľov drobnej kriminality. Piešťany sú pre nich podstatnej atraktívnejšou lokalitou ako trebárs neďaleké Nové mesto nad Váhom.
Len pred niekoľkými dňami sa medializoval prípad štrnásťročnej Bulharky, ktorá v Auparku okradla starenku o takmer 17-tisíc eur. Jej tvár zachytila priemyselná kamera. Podľa šéfa MsP by ju vedeli identifikovať, ak by išlo o miestneho občana. „Taktiež máme problémy s bezdomovcami. Majú ich aj iné mestá, ale u nás až 90 percent tvoria cezpoľní, takže situácia je u nás komplikovanejšia,“ konštatuje M. Mihalik.
Viac o tejto téme sa dočítate v aktuálnom vydaní Piešťanského týždňa.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je piatok 17. mája. Tento deň je Svetovým dňom hypertenzie a Svetovým dňom telekomunikácií. Meniny má Gizela, Aneta.
  • 17.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
sobota, 18. mája 2024
Meniny má Viola, zajtra Gertrúda