Kúpte si Piešťanský týždeň, určite sa tam dočítate, že…

  • Spravodajstvo
  • 18. februára 2013, 14:57
  • Autor:red

Týždeň uplynul rýchlejšie ako by možno mnohí z nás chceli. Niekto ho prežil na plný plyn, iný možno troška pribrzdil a vychutnal si napríklad šálku voňavej kávy či bylinkového čaju. Redaktori Piešťanského týždňa ani teraz nezaháľali s rukami za chrbtom, naopak – s vystrčeným fotoaparátom cvakali jednu akciu za druhou. Už zajtra sa o tom presvedčíte v najnovšom vydaní Piešťanského týždňa.

Zlodejka ukradla dôchodkyni z kabelky 18 900 eur!

Polícia vyšetruje krádež, ku ktorej došlo 2. februára asi o 10.30 h v Bille v piešťanskom nákupnom centre Aupark. 76-ročná pani si počas nakupovania zavesila kabelku na nákupný vozík. Hoci bola v jeho blízkosti, páchateľka využila jej chvíľkovú nepozornosť a kabelku ukradla. Dôchodkyňa v nej mala 18 900 eur uložených v obálke, ktoré predstavovali jej celoživotné úspory! Chcela ich venovať dcére na opravu okien.
Tresty za smrť dôchodcu: trinásť a deväť rokov väzenia!

Keď si dvojica páchateľov, ktorí brutálnym spôsobom ubili na smrť Maduničana Andreja Poláka, vypočula nový ortieľ , mladší František B. zostal ako stuhnutý a starší Peter H. sa nezdržal a vykríkol: „Nenormálne.“ Ani po skončení pojednávania si neudržal nervy na uzde, súd označil za skorumpovaný a spýtal sa: „Čo sme v Amerike?“ Odpovede sa dočkal od prítomnej dcéry nebohého Poláka, ktorá mu odpovedala: „Keby si bol v Amerike, už si mŕtvy.“ 
Okresný súd v Piešťanoch sa v stredu 13. februára opäť zaoberal prípadom mladíkov obvinených zo zločinu zabitia, podnecovania rasovej a etnickej neznášanlivosti a výtržníctva v spolupáchateľstve.

Radnica pod drobnohľadom Najvyššieho kontrolného úradu
Na mestskom úrade  po troch rokoch vykonávajú pracovníci Najvyššieho kontrolného úradu (NKÚ) SR kontrolu hospodárenia mesta s verejnými prostriedkami a s nakladaním majetkom mesta. Kontrolóri sa zamerali hlavne na financovanie školstva v Piešťanoch. 

Zima ešte neskončila, ale na cesty vysypali 600 ton drte
Služby mesta Piešťany (SMP) ročne minú obvykle 450 až 500 ton posypového materiálu. Výdatné snehové zrážky spôsobili, že mechanizmy vysypali na cesty už 600 ton kamennej drte. A to ešte zimná sezóna nepovedala posledné slovo, tento týždeň predpovede hlásajú ďalšie nádielky snehu.

Ples lekárov prešiel z jari do horúceho leta

Po piaty raz sa v storočnej sále Kursalonu konal reprezentačný Ples lekárov. Dámy v nádherných plesových róbach a pánov v smokingoch vítali s čašou sektu a červenou ružou garantky plesu – Ivana Keblovská a Viera Melicháčová s manželmi. Stoly prestreté vo farbách jari podčiarkli valentínsku atmosféru, ktoré prešla do horúceho kubánskeho leta v rytme latina. Energiou nabité piesne, medzi ktorými nechýbala ani Guantanamera v podaní známeho šoumena z Let‘s Dance – Kubánca Lazara, boli ako výzva k tancu – nedalo sa jej odolať.
Čistotu si predstavila v podobe ligotavého strieborného páva 

Piešťanka Jana Palenčárová sa začiatkom februára zúčastnila na veľtrhu kozmetiky Interbeauty v Bratislave. V súťaži, v kategórii aplikácie na telo získala prvé miesto.  Aj keď sa vizáži nevenuje dlho, vo viacerých súťažiach sa dokázala so svojimi prácami prepracovať na popredné priečky. 
MHK Piešťany vstúpili do jarnej časti výhrou

V prvom kole odvetnej časti druhej najvyššej hádzanárskej ligy privítali Piešťany hráčov Kysuckého nového mesta. Na jeseň vyhrali Piešťany v Kysuckom n. Meste 39:36. Na domácej palubovke v telocvični Gymnázia Pierra de Coubertina taktiež vyhrali, tentokrát 35:25.
"Havrani" konečne využili presilovku, Košice zdolali 5:2

Šesť kôl pred začiatkom vyraďovacieho play-off si piešťanskí "havrani" zmerali na domácom ľade sily s vtedy tabuľkovo druhými Košicami. Na ľade sa predstavil aj junior ŠHK 37 Filip Hudec, ktorý zaznamenal svoj prvý extraligový gól a pripísal si aj asistenciu. V závere druhej tretiny nastal v zápase zlom, keď Piešťanci využili päťminútovú početnú výhodu a získali trojgólové vedenie – 4:1. Vynikajúcu formu dokázal Tibor Melichárek, ktorý zvyšoval na 5:1 a asistenciami sa podieľal aj na ďalších dvoch góloch. Stretnutie sa napokon skončilo víťazstvom 5:2 pre ŠHK 37 Piešťany.
0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 6. mája. Tento deň Medzinárodným dňom bez diét. Meniny má Hermína.
  • 06.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 8. mája. Tento deň je Dňom víťazstva nad fašizmom a Svetovým dňom červeného kríža. Meniny má Ingrida.
  • 08.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je sobota 4. mája. Tento deň je Výročím úmrtia M. R. Štefánika, Medzinárodným dňom hasičov a Sviatkom sv. Floriána…
  • 04.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je nedeľa 5. mája. Tento deň je Medzinárodným dňom pôrodných asistentiek a Svetovým dňom hygieny rúk. Meniny má Lesia,…
  • 05.05.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
streda, 8. mája 2024
Meniny má Ingrida, zajtra Roland