Mária Felixová: Riadime sa heslom – krok za krokom

  • Nezaradené
  • 15. februára 2013, 08:24
  • Autor:ms

Piešťanské Čajky sa vďaka svojim výkonom dostali po základnej časti slovenskej basketbalovej extraligy do nadnárodnej maďarsko-slovenskej súťaže, kde už odohrali tri duely, no vyhrali iba raz. Medzi platné hráčky Piešťaniek nepochybne patrí aj 191-centimetrová pivotka Mária Felixová (22).

Proti maďarským majsterkám z Györu pridala štyri body a v Šoproni si pripísala dva body.
S Čajkami ste sa dostali do slovensko-maďarskej súťaže. Povedali by ste na začiatku sezóny, že sa vám niečo také podarí?

Na začiatku to bolo skôr také tiché prianie asi každej z nás, ale keďže sme tím poskladaný z rôznych klubov a väčšina z nás predtým spolu nehrala, nedávali sme si postup ako priamy cieľ. Ako družstvo sme sa chceli zlepšovať a s tým prišli aj výsledky. Postupne sme začali veriť, že máme maďarskú ligu na dosah.
Začali ste víťazstvom nad minuloročnými majsterkami. Išli ste do zápasu s rešpektom alebo ste ich brali ako akékoľvek iné súperky?

Brali sme to ako výzvu zahrať si so súperom zvučného mena. Malý rešpekt tam bol, predsa majú viac skúseností z Euroligy, ale nie až taký, aby sme nedokázali ukázať sebe aj druhým, kto je tu doma.
Napriek tomu, že Čajky sú nováčik v extralige, dokázali ste ich poraziť. Aký to bol pocit?

Skvelý. Po dvojtýždňovej bezzápasovej prestávke sme hrali konečne duel, na ktorý sme tvrdo trénovali. Verili sme si, že môžeme vyhrať, tak sme sa chytili šance a nepustili ju.
Bohužiaľ, o týždeň ste v Maďarsku prehrali. Hralo sa vám proti Šoproni ťažšie? Bolo to ovplyvnené aj tým, že ste nehrali na doma?

Je jasné, že doma sa hrá lepšie ako u súpera, poznáme doslova každú parketu palubovky. V Šoproni to ale asi nebolo spôsobené prostredím, keďže sme tam mali aj hŕstku slovenských fanúšikov, ktorí robili takmer domácku atmosféru. Súper na nás vybehol v euroligovom štýle, a kým sme sa stihli spamätať, jeho náskok už bol vysoký. V druhom polčase sme sa snažili ponaprávať chyby a hrať smelšie. Nám ako mladému tímu dávajú aj takéto zápasy veľmi veľa, a vieme, že sa z nich musíme poučiť a skúsenosti zužitkovať v ďalších bojoch.

Celý rozhovor nájdete v aktuálnom vydaní Piešťanského týždňa. 
0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je pondelok 22. apríla. Tento deň je Dňom zeme a Svetovým dňom modlitieb za kňažské a rehoľné povolania. Meniny…
  • 22.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je utorok 23. apríla. Tento deň je Svetovým dňom kníh a autorských práv. Meniny má Vojtech.
  • 23.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
utorok, 23. apríla 2024
Meniny má Vojtech, zajtra Juraj