Kam kráča vodné pólo v Piešťanoch?

  • Vodné pólo / Šport
  • 14. februára 2013, 08:56
  • Autor:ms

Vodné pólo a Piešťany – toto slovné spojenie je už osem desaťročí symbolom športového diania v kúpeľnom meste. Zatiaľ je stále jediným odvetvím v dlhej histórii piešťanského športu, v ktorom klub získal titul majstra republiky v seniorskej kategórii, šport spojený s kúpaliskom Eva, ktorého súčasťou vždy vodné pólo bolo a doteraz stále i je. V tomto ročníku sa Klub vodného póla (KVP) Kúpele Piešťany opäť chystá zapojiť do prvej vodnopólovej ligy, hoci zatvorenie kúpaliska Eva v roku 2007 otriaslo základmi tohto športu v meste.

Vtedajší predstavitelia klubu boli postavení pred ťažkú úlohu zabezpečiť na tréningový proces náhradný bazén, čo sa síce podarilo, ale hotelový bazén neposkytoval náležité podmienky. V tomto období klub stratil i veľa členov, hlavne z radov detí, keďže perspektíva vodného póla v Piešťanoch nebola jasná. „Musím konštatovať, že krok vtedajšieho vedenia klubu, ktoré sa rozhodlo za finančnej podpory Mesta Piešťany prevádzkovať kúpalisko Eva v letnej sezóne 2008 bol odvážnym, ale správnym krokom pre záchranu tohto športu,“ povedal predseda KVP Ľudovít Kubán.
Klub prevádzkuje v letných mesiacoch Evu od roku 2008. „Táto skutočnosť postupne pritiahla deti, ktoré majú o vodné pólo záujem. Je však pravda, že strata niekoľkých ročníkov detí počas spomínanej neistoty mala za následok pretrhnutie kontinuity v jednotlivých kategóriách. To vyústilo do situácie, že klub v súťažnom ročníku 2012 nepostavil do prvoligovej súťaže družstvo mužov ani družstvo žien. Dôvodom boli práve chýbajúce ročníky juniorov a junioriek,“ skonštatoval predseda vodných pólistov.
V roku 2012 klub však dosiahol veľmi dobré výsledky v žiackych kategóriách. V súťaži 11-ročných žiakov dosiahli ziskom strieborných medailí na majstrovstvách Slovenska najlepšie umiestnenie v histórii klubu, čo znamenalo opäť zlepšenie oproti roku 2011, keď skončili na treťom mieste. Mladší žiaci na zimných majstrovstvách Slovenska 2012/2013 obsadili tretiu priečku. Starší žiaci na rovnakom podujatí dosiahli štvrté miesto a kadeti skončili ôsmi. Dievčatá vyhrali zimné majstrovstvá bez straty bodu a v dlhodobej súťaži – v Národnej lige Slovenska – prehrali len raz, a tak sa zaslúžene tešili z titulu majsteriek Slovenska.
Na čo sa chystajú vodnopólisti v tohtoročnej sezóne si prečítate v aktuálnom vydaní Piešťanského týždňa.

0 Shares

Najnovšie správy

Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
Dnes je streda 17. apríla. Tento deň je Svetovým dňom hemofílie. Meniny má Rudolf.
  • 17.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
štvrtok, 18. apríla 2024
Meniny má Valér, zajtra Jela