Bezhraničná zlomyseľnosť majiteľov auta

  • Spravodajstvo
  • 8. februára 2013, 10:38
  • Autor:Stanovisko spoločnosti TAVOS

V utorok 29. januára desať minút pred ôsmou hodinou ráno bol na dispečing Trnavskej vodárenskej spoločnosti (TAVOS) nahlásený silný výtok vody na ulici Ivana Stodolu v Piešťanoch pred dvojbytovým domom č. 1282/20.

Celkom štandardná povinnosť pre zamestnancov TAVOS-u, i keď dvojnásobne náročná v tomto januárovom počasí. Prvoradou povinnosťou je zamedziť úniku vody odstavením príslušného úseku vodovodného potrubia, čím je prerušená dodávka vody cez prípojky v uzatvorenej časti vodovodu a následne po získaní informácií o podzemných sieťach a ich vytýčení je potrebné poruchu po odkopaní potrubia opraviť. Žiaľ, nastal problém, ktorý nemá v histórii TAVOS-u obdobu a vlastne problém, s ktorým nepočíta ani zákon.
Vo veľmi tesnej blízkosti miesta poruchy bolo odstavené osobné auto, ktorého vlastníci si zaumienili, že auto nepresunú ani o jeden meter i za cenu, že veľká časť obyvateľov ulice a okolia ostane bez pitnej vody.

Nepomohla ani mestská polícia, pomôcť TAVOS-u nedokázala ani štátna polícia, vlastníci im ani len neotvorili dvere domu. Jednoducho bezhraničná zlomyseľnosť vlastníkov auta bola neoblomná. Porucha bola za veľmi rizikových podmienok v tesnej blízkosti iných podzemných vedení, keď hrozilo poškodenie vozidla a muselo byť zapožičané špeciálne „malé“ rýpadlo, pričom podstatná časť výkopových prác musela byť zbytočne realizovaná ručne. Prerušenie dodávky vody bolo predĺžené o zhruba tri hodiny.

A tak sa len môžeme opýtať, čo asi vlastníkov bytu na vrchnom podlaží domu č. 1282/20 s iniciálkami Ing. V. a K. na zvončeku viedlo k tomu, aby bez vysvetlenia nielenže odmietli presun ich vozidla, bojkotovali komunikáciu s príslušníkmi mestskej i štátnej polície, riskovali poškodenie vlastného vozidla, prinútili zamestnancov TAVOS-u k práci na hranici porušenia bezpečnostných predpisov a nechali svojich susedov zbytočne o viac ako tri hodiny bez dodávky pitnej vody.
0 Shares

Najnovšie správy

Známy slovenský herec Jozef Vajda sa chystá oživiť kúpeľné mesto Piešťany humorom a smiechom. Od 16. do 19. augusta sa…
  • 19.04.2024, 08:32
  • Kultúra a spoločnosť / Piešťany
Dnes je štvrtok 18. apríla. V tento deň sa v roku 1901 narodil MUDr. Emil Veselý, lekár, prednosta a primár…
  • 18.04.2024, 00:01
  • Dobré ráno, Piešťany!
piatok, 19. apríla 2024
Meniny má Jela, zajtra Marcel